Tundra

33CL – IPL – ALK 5,6% VOL

   Tillverkad i Sverige

En kraftfull, smakrik lager med något högre alkoholhalt än en vanlig lager och en påtaglig humlestyrka utan att beskheten blir för besvärlig.

Tundra India Pale Ale ger dig en mjukstart likt en kalljäst lager, för att därefter göra en dramatisk vändning där fruktiga och örtiga humleriffs kickar in och skapar magi, på samma sätt som den melodiska rocken hos Tungsten kombineras med det tunga och mäktiga powermetal-soundet.

TUNGSTEN EGNA ORD OM RELEASEN AV TUNDRA IPL

Öl-diskussionerna mellan Tungsten och Heavy MetAle gick in till en mer seriös fas efter minifestivalen i Markaryd. Drömmar för vissa (läs Mike) i bandet blev nu verklighet när man satt och diskuterade öltyp och smak, ett bandöl, ett TUNGSTEN öl, en TUNDRA IPL.

Mike älskar IPA, Dubbel IPA och allt humligt och är väl generellt bandets ”ölsnobb”. Nick, Karl & Anders är mer inne på lageröl och pilsners, så genom detta smakade vi fram det perfekta ölet för bandet och för det kommande albumet. Etiketten på flaskan är en version av omslaget på TUNDRA som är något modifierat för sakens skull.

Smak

Beska 4/10
Sötma 3/10
Fyllighet 3/10

Humle

Simcoe
Citra
Cascade

Köp och beställ på systembolaget