Rebellängeln Tipsar: BOMBS OF HADES ”Death Mask Replica”

Underbart är kort?
I alla fall ibland, som när BOMBS OF HADES bjuder på 36 minuter åktur som har allt. ”Death Mask Replica” från 2016 är tio låtar lång, och eftersom det inledande titelspåret och avslutningen Mad Shadows upptar dryga 10 av de totala 36 minuterna så är inledningsfrågan klart relevant för i stort sett alla spår där emellan.
Vi snackar pisksnärtar i form av 1:13 långa Long May You Rot likväl som The Venom (2:13) och On Pillars Of Madness (2:14). Vi pratar också om i sammanhanget episka Burning Angel (Uhuru) som upptar (i sammanhanget) smått osannolika 7:21. Gemensamt för alla spår på plattan är att de saknar överflödigt kött, bandet har skurit ner allt till dess innersta beståndsdel och att vi här rabblar upp längden på låten är egentligen irrelevant – du ska se det som en form av tydliggörande av hur to the point allt är. Gissningsvis har bandet inte ens brytt sig om längden på respektive låt utan bara gjort det som krävs, så att säga, och det är en känsla som går rakti igenom den här skivan.
Musikaliskt rör sig BOMBS OF HADES i skärningen av punk och dödsmetall.
Allra bäst är To Walk Through The Pyres, den är liksom hela den här skivan destillerad och fångar Anders Ekman (bas), Magnus Forsberg (trummor), P-O Söderback (gitarr) och en viss Jonas Stålhammar (sång, gitarr och effekter) när de träffar precis rätt.
Självklart ska vi i detta tips hålla oss till samma devis som BOMBS OF HADES.
Kort. Effektivt. Och låta musiken tala.
Skruva upp ljudet!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *