Rebellängeln Tipsar: CZAR ”No One Is Alone If No One Is Alive”

Det var Stones på Tune Of The day som hade den här skivan på radarn (andra spåret Aortic Flower), och som gjorde att undertecknad fick upp ögonen för den. Och det var ögonen som gjorde att den ens blev spelad.
Namnet på bandet som är så finurligt sammansatt, skivans titel med sitt svarta budskap och så det fantastiska omslaget som förstärker budskapet. Jag älskar bilden, med sex kroppar som dinglar i vinden. Tittar man noggrannt kan man se att mittenfiguren tycks ha militärskärm på sin mössa, så det är lätt att tänka sig till andra världskriget. Tyvärr står det inget om omslaget i konvolutet (om någon av er vet – dela med dig!), men det är en bild jag kan se framför mig helt tydligt nästan när som helst. de nhar absolut påverkat mig till att spela skivan mer än vad som kanske annars varit fallet, och är ett bra exempel på hur förpackning och enhetligt budskap kan förstärka en upplevelse.
”No One Is Alone If No One Is Alive” innehåller en blandning av sludge, post-rock, numetal och progressiva element. CZAR har valt en cover att spela, BEATLES I Want You (She’s So Heavy), och just det valet säger väl nästan det mesta om hur den här Chicagotrion vill låta. Det är kanske inte mainstream direkt, och ganska säreget i sin blandning. På sin sida kallar man sig ”industry metal juggernaut”.
Totalt får man 10 låtar på den här plattan från 2013.
Inledande Whorechard är lite halvstökig, och sen placerar bandet ut spår som Black In Black, Fuming Rotter, Spitter Attack, Megafauna och Empty Thrones, alla spår som behöver lite mer än ett varv för att de ska skava sig fast vid lyssnaren. Enklast och bäst tycker jag att Aortic Flower är, men i ärlighetens namn vet jag inte om det beror på att det var låten som bandet introducerades till mig med, eller om det är den med mest hållbarhet och kvalitet. Jag känner nämligen att jag är klart påverkad av kraften i omslaget och den där första… ”wow”-känslan när jag såg det första gången. Då just den låten spelades.

Bandet då?
Dan Brill spelar trummor, Brian Elza gitarr och Jason Novak allt annat (bas, sång, gitarr..). Det här är bandets andra fullängdare, och är du ute efter lite tugmotstånd så ska du helt klart kolla in CZAR. Inte bara för omslaget, även om det är fantastiskt.
”No One Is Alone If No One Is Alive”. Det är ju sant. Och… dystopiskt så det förslår!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: CZAR ”No One Is Alone If No One Is Alive””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *