Rebellängeln Tipsar: KOSMIK BOOGIE TRIBE ”We’re Not Here To Fuck Spiders”

Alla Hjärtans Dag, och visst funderade Rebellängeln på att välja något romatiskt. Sockersött som RATT, eller kanske goth-älskande som H.IM… men av det blir intet. Istället ska vi låta norska KOSMIK BOOGIE TRIBE köra över oss med sin underbara platta som ändå har för dagen till temat lämpliga namnet ”We’re Not Here Here To Fuck Spiders”. Hur, menar du? Ja, men det är väl romantiskt i sig, tänker jag. Hade varit betyligt otäckare om deras statement var tvärtom, right? Då hade skivan kanske lämpat sig för Halloween..!

Soundet som KOSMIK BOOGIE TRIBE (eller KBT som det står på bandets trumset, en riktigt rolig extra notis eftersom det på svenska egentligen förknippas med ”Kognitiv BeteendeTerapi”, en psykologisk metod för att gå till botten med varför man som person agerar och känner på det som man gör i olika situationer – otroligt lämpligt med tanke på den musik det här bandet spelar… men antagligen en ren slump!) levererar är rent ös. Det blandas boogie woogie, garagerock, punk, rockabilly och stoner rock helt skamlöst. Handklapp modell hockeykör samsas med bönder vars största idoler är såväl ZZ TOP som EDDIE MEDUSA. Jag har nog aldrig hört något liknande, och ska Rebellängeln dra en svensk parallell hamnar jag mellan HELLACOPTERS och SATOR, till lika dela baserat på sväng som attityd.

Låtmässigt så startar den här skivan (vi repeterar titeln en gång till ifall du missat hur cool den här: ”We’re Not Here To Fuck Spiders”) löjligt starkt. Dubbelmackan Creatures Of Habit (som väl är det närmsta man kommer titelspår eftersom just skivans titel sjungs upprepade ggr i refrängen) och Optical Migraine lägger allt motstånd i ruiner. Vansinnesbra! Sen öser bandet på. We’ve Got The Cash är nästan gamla AC/DC när det vräker på som mest, The Rat är ren punk  och så får man dessutom spår som Pablo Was Here, Piss Punk And Pie och Looking Out For Number One. Det är fullt ställ hela vägen och Norge visar verkligen hur man hanterar en All Hjärtans Dag. ta skåpet och ställ det, liksom.

Gissninsgvis är eder Rebellängeln sen på bollen vad gäller KOSMIK BOOGIE TRIBE och deras förträfflighet, men i samma anda som den här skivans attityd kunde jag inte bry mig mindre. I’m Not Here To Please Spiders. Bättre sent än aldrig – detta är skivan du vill ska vara soundtrack till din kväll. Gäller att undvika skadorna efter allt moshande och headbangande bara..!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *