Ingen åker gratis!

…jag ska erkänna: det har nog blivit lite mer tittande på dumburken de senaste två månaderna än vad som är normalt. Hemplacering i tjänsten och avsaknad av sociala event och engagemang har inneburit att det rullat förbi betydligt fler filmer än normalt, och inte sällan är de av sorten som jag kanske inte hade kollat på i normala fall. Inte avsatt tiden med en gammal klassiker eftersom jag trots allt sett den förr. Det finns dock en intressant sak med att se gamla rullar igen, och det är att jag såhär i vuxen ålder lägger märke till musiken på ett helt annat sätt än när jag kanske såg filmen första gången för en herrans massa år sen. Inlägget om CHRIS CORNELL kom sig ju av att de moderna James Bond-filmerna fick sig en omgång, och idag ska vi prata om något så oväntat som ”Point Break” med Patrick Swayze och Keanu Reeves. Den slutar nämligen på samma sätt som alltid – Bodhi (som skurken heter i filmen) surfar i stormen och kraschar och omkommer. Det visste man ju. Däremot övergår filmen sen till eftertexterna, och då får vi den här låten. Det visste jag inte/hade jag helt glömt!

För att bibehålla den rätta 80-talskänslan har jag valt att lägga in den officiella videon till låten, snarare än att hämta upp den remastrade versionen som finns på Spotify. Vi snackar alltså RATT och deras Nobody Rides For Free.

Det där, mina damer och herrar, är ett stycke underskattad låt!

Vi brukar kanske inte prata RATT så ofta på den här bloggen, det är ju ett band som fått lite stryk avseende sin cred så här i efterhand. Deras musik har inte åldrats med värdighet om man går på hipfaktorn.

MEN. Det är klart att det står skivor från dem i hyllan, och i alla fall ”Invasion Of Your Privacy” får väl räknas till lite av en klassiker. Omslaget känner du garanterat igen, eller hur?

Personligen gillar jag när musiklyssnandet tar lite villovägar. Det var bra länge sen jag lyssnade på de här skivorna, och hade det inte varit för just ”Poiint Break” så hade de stått kvar olyssnade länge till, förmodligen. Nu finns förvisso inte Nobody Rides For Free med på någon av dessa skivor, men det spelar mindre roll.

RATT tar oss med på dagens resa. Men ingen åker gratis..!

2 reaktioner på ”Ingen åker gratis!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *