Recension: DRACONIAN ”Under A Godless Veil”

DRACONIAN är hösten och mörkret. De har varit med på den här bloggen tidigare då förra plattan ”Sovran” varit Rebellängelntips, och jag hoppas att du inte missade det – för nu är man tillbaka, och det med en alldeles dunderbra bjässe till skiva. ”Under A Godless Veil” är en dryg timme mörker och sorg på det vackraste av sätt, och jag rekommenderar att du drar på dig ett par bra hörlurar och låter dig svepas med.

I vanlig ordning växlar sången mellan Heike Langhans sköra och vackra stämma och Anders Jakobssons growl och skapar dynamik i låtarna. Johan Ericssons och Daniel Arvidssons gitarrer bölar vackra slingor när så behövs, och krossar riff när det tarvas. Jerry Torstensson spelar trummor med ett ”häng” som är skönt, en bedrift i sig när det stundtals går ganska släpigt. För det är ju så, det är inte en skiva som du lite snabbt klipper i dig eller som lever inom en snärtig och snabb 3-minutersregel vad gäller låtarna. Det är en skiva som behöver få gå ett tag. Låtarna är inte sällan 6, 7, 8 minuter långa och det finns en anledning till det. Det vecklar ut sig om du tillåter.

Ändå finns några låtar som det är lättare att ta till sig omedelbart. The Sethian, Sleepwalkers eller Claw Marks On The Throne exempelvis, det är bra platser att börja på om du inte har någon relation med Säffles stolhet DRACONIAN sedan innan, och så kan du ge dig hän därifrån. Lustrous Heart, Moon Over Sabaoth, Burial Fields, Ascend Into Darkness… det är alla toppenlåtar som du har framför dig som en andra våg. Vet du redan vad som väntar dig finns inte mycket att tveka på, det är bara att kasta sig ut och njuta. ”Under A Godless Veil” är en ruskigt stark DRACONIAN-platta!

DRACONIAN ”Under A Godless Veil” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

1 reaktion på ”Recension: DRACONIAN ”Under A Godless Veil””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *