Nu Spelas den finska hjärtesorgen: HIM

Jävlar vad bra de var när det begav sig, finska HIM! Ville Valo ledde sina styrkor genom en goth-sorgsen-pop-rock-resa som borde få band som KENT att bli gröna av avund. Att det här inte blev världsgenombrott är egentligen – i efterhand – nästan förvånande. Ett eget sound som fungerar kommersiellt, flera ”hits” bland annat en cover på Chris Isaaks dunderhit Wicked Game, en hållbar karriär med flera skivor… det här borde ha tagit världen med storm. Nåväl, vi får vara glada vi som har koll på dem, och spela dem när vi kan. Samlar man de bästa låtarna på de här skivorna har man dessutom facit på en ”best of” som heter duga!

Gissningsvis är det den här skivan som har haft mest kommersiell framgång för bandet, och som är den som är enklast att komma in i om du mot förmodan inte hört det här gänget förr. Spår som Killing Loneliness, Vampire Heart, Wings Of A Butterfly, Behind The Crimson Door och titelspåret är det här en skiva som är svår att värja sig mot. Det är så galet lätt att svänga med, oavsett om du är en försmådd tonåring eller en medelålders tunnhårig man. Men HIM är mer än så!

 

De här två plattorna är charmiga utan motstycke. ”Razorblade Romance” (1999) och ”Deep Shadows And Brilliant Highlights” (2001) bjuder på några av bandets finanste stunder. Join Me, Heartache Avery Moment (textraden -From Lashes to Ashes, From Lust to Dust!!) , Your Sweet 666, In Joy And Sorrow, Salt OIn Our Wounds, Close To The Flame, Right Here In My Arms... magiska spår allihop.

Så.

Hur gör man om man vill klippa in det bästa av det bästa? Jag menar, jag har ju bevisligen skivorna som du ser på bilkden, men hur ska du få koll på HIM? Såhär, månne!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *