All In Brewing / LOC – I Milk Your Drinkshake

Öl: I Milk Your Drinkshake
Stil: India Pale Ale
Styrka: 6,0%
Bryggeri: All In Brewing / LOC Brewery
Var: Food Hall 88, Tilburg, Holland
Men snart: Systembolaget – Lokalt & Småskaligt 2:a Maj

”My milkshake brings all the boys to the yard”

Ja, nu kan man undra var denna kommer ifrån, men för ett tag sen så hade Holländska LOC Brewery ett event på ”Food Hall 88” i Tilburg kallat ”Swedish Invasion” där de hade samlat på sig flera olika öl från bl.a. All In Brewing och Beerbliotek. Självklart så fanns denna med där och en polare skaffade en flaska åt mig. Tack för det.

Det här är alltså en collab mellan nyss sagda LOC och Svenska All In Brewing, som skum på ölet så är den även bryggd hos West Coast Bryggeri i Gothenbrew City. Det kommer mycket gott ur tankarna därifrån vill jag lova.

Konceptet ”milkshake-IPA” har florerat ett tag, och det finns ett par varianter ”out there”, och även om jag har provat väldigt få av dom, så vill jag säga att jag tycker det är lite fräsigt. Tyvärr så finns det inte så många tillgängliga på flaskor i härliga gamla Sverige, men nu så… Fr.o.m. Måndag 2 Maj så kommer alltså denna på Systembolaget under ”Lokalt & Småskaligt”.

För att komma åt milkshake-feeling så tillsätter man alltså laktos, och i detta fall även vanilj, hallon och lime. Om det vore en riktig milkshake så skulle den vara godis, frågan är om det fungerar i en öl?

Aromen håller vad den lovar i alla fall. En flyktig doft av vanilj transporterar sig ur glaset och även om den inte är den mest aromatiska och luktstarka brygd jag snubblat över så känner man helt klart vaniljen. Det är lite som att lukta i en vaniljglass-låda direkt ur frysen, men inte lika stark doft. Ett citrus-syrligt sting bryter igenom som en varm sked i en Big Pack låda.

Smaken är fräsch och krisp. Lätt malt, lätt syrlighet vilket jag tolkar som hallon-syra och mjukhet från laktos. Den är lite för lätt faktiskt. Vaniljen slår till hårdast i eftersmaken och kommer indragandes från flanken och skänker en söt och uppfriskande känsla. Det finns även drag av lime och efterbeskan är ganska mild och trevlig.

Slutsats: Mjo, en kul liten gynnare det här som jag garanterat kan dricka flera gånger. Den kan vara snäppet för tunn dock. Skulle önska lite köttigare kropp och kanske lite mer hallon-syra för att dra upp fräscheten ett par snäpp till? Men, vem är jag att döma? Oavsett, så är det en trevlig krabat och jag uppskattar tilltaget.

7 av 10 glassbarer skulle dubbla sin omsättning lätt om de serverade den här som soft serve.

Not angående bilden: Det är grädde på toppen då jag försökte efterapa en s.k. soft serve topping som brukligt är hos vissa pubar nuförtiden. Det gick sådär… Så för att skydda ölen från kontaminering av grädden så använde jag ett lock klippt ur ett mjölkpaket. Så ingen öl gick till spillo i denna recension och ni behöver inte göra en orosanmälan hos ”Ölskyddsföreningen”.

 

I vanliga fall så brukar jag luta mig tillbaka och koppla av med något som ligger i den hårdare falangen. Men till den här pastell-bärsen så känns det bättre med en glammig, men ändå lite rivig bit. Cinderella – (Milk) Shake Me. Cheesy weekend folks!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *