Brewdog Cocoa Psycho

Öl: Cocoa Psycho
Stil: Imperial Stout
Styrka: 10%
Bryggeri: BrewDog, Aberdeenshire, Skottland
Var: Systembolagets beställningssortiment (inget kollikrav).

JarnbergCocoaPsycho3

”Who are you tryin’ to get crazy with, ese? Don’t you know I’m loco?”

Jaha, det blev en BrewDog idag med som onsdagstips. Imperial Stout är som sagt en av mina favoritstilar, framför allt de mustigare sorterna som tar tag runt hjärtat på dig och kramar åt ordentligt och så här års har jag väldigt svårt att hålla fingrarna borta från dom. Just denna är en vacker pjäs som fanns med i ett 4-pack förra året och tillsammans med Jack Hammer i den så blev det en omedelbar personlig favorit. Vad många inte vet, är att man kan beställa dom styckvis från beställningsortimentet på SB’s hemsida. Inget kollikrav. Vad väntar ni på? Do it!!

Aromen som infiltrerar din näshåla när du inhalerar är ljuvlig. Mörk, mustig och lite elak odör av kaffe, choklad och tung rostad malt anfaller dina luktsinnen utan pardon. Som en demonversion av anden i flaskan tar den över din hjärna och erbjuder dig tre önskningar. Du kommer bara på en, och det är att du vill smaka. De andra två önskningarna vill du ha kvar till senare och dom kommer förmodligen utmynna i att du vill ha två till?

Smaken som följer är tung, rostad malt och den rullar ut sig som en svart matta över din tunga och det som följer är ett skolexempel på hur man komponerar en modern Imperial Stout. Som laxar av vanilj, kaffe och choklad hoppar smakerna och leker i denna flod av malt, det kommer en diger och mustig eftersmak av bitterhet som hänger kvar som ett vykort på din mentala anslagstavla, som för att påminna dig om vad du nyss varit med om. Även om den ligger på stadiga 10%, så störs du inte av alkoholstick, den finns där som en tystlåten kompanjon men tar ingen plats.

Det här är en kriminellt god Imperial Stout, den kanske inte är bäst i världen, men väldigt väldigt bra.

9 av 10 kaffebönor tog det som en ära att vara med i denna brygd.

Jag lutar mig tillbaka och lyssnar på ”Psychonaut” av The Haunted.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *