Brewdog Trashy Blonde

Öl: Trashy Blonde
Stil: Golden Ale / Blonde Ale
Styrka: 4,1%
Bryggeri: Brewdog, Aberdeenshire, Skottland
Var: SB Standardsortiment

TrashyBlonde1

Bring out the trash!

Brewdog är ena riktiga filurer och dom formligen spottar ur sig nya öl i alla möjliga stilar. En del ser man aldrig till här i vårat avlånga land, medans en del andra nästan har blivit som en fast installation på SB. Punk IPA och ny nyligen Dead Pony Club verkar ha slagit ankar ordentligt i våra öltörstande hjärtan. Men denna här, Trashy Blonde, är ingen jag springer och tipsar folk om till höger och vänster. Varför vet jag inte riktigt? Förmodligen för att det kanske inte är världens mest spännande brygd? Men… den är inte helt oäven heller. Jag var tvungen att ta en repa igenom några klassiker nyligen och då hamnade denna i korgen. Och ja, det slog mig att den är rätt hygglig.

Eftersom jag måste försöka att blidka alla här med mina recensioner, så tänkte jag att den skulle göra sig som ett fredagstips. Dels för dom som är lite nya i matchen, men även för den som letar något ”lättare” för kvällen? Det finns faktiskt dom som kanske ska upp och jobba, eller bara vill ha en cool en till chipsskålen för att slappna av. Brewdog… när du bara vill ta en enkel bärka. Ja jag vet, det finns 10 andra öl som slåss i den här delen av ölregistret, men den har några egenskaper som kan liva upp stämmningen till nivå 2 av fredagsmyset.

Förutom de uppenbara egenskaperna som att den kostar under en tjuga (19,90 kr), har ett coolt namn, är ekologiskt odlat och gör sig bra på bild så smakar den förmodligen något också?

Det är en Blonde, vilket inte är helt olikt en vanlig ljus lager, men den har mycket större humle-stänk i sig och den fjös-gula färgen till trots så smakar den väldigt krispigt och uppiggande. Lite som en knäckemacka med extrasaltat smör… Usch, vilken dålig jämförelse, men jag orkar inte ändra.

Aromen är då ganska låg enligt mig, men det finns ett ganska bra humletryck i den. Det luktar även friskt, klart och rent. Den luktar lite som det låter när man bryter av en gren. Snäpp!! Fattar du? Det cirkulerar även en slim och vältränad maltbas där under, likt en strandraggare som snurrar runt en blondin på stranden finns den där, men den kommer sig inte riktigt för.

Smaken är ren och centrerad, likt en refug ligger den mitt i vägen och vägrar sväva ut. Ett ganska skarpt humle-stick trippar ovanpå maltrefugen likt en uppstramad manlig dansare på Kungliga Operan. Balett-trikåerna sitter lite för tight för att han ska kunna agera fullt ut så det blir lite stelt. Eftersmaken är en skarp bitterhet, dock ändå acceptabel. Skarp som från grapefruktskal.

Ja, den är lite endimensionell, men den fyller ändå ett syfte. Har du faktiskt tröttnat på lager och noll-smaker, så är denna ett perfekt träningsobjekt och från den synvinkeln är den värd några poäng för det, men för mig så är den ändå lite anonym och det är nog kanske Brewdog’s snällaste öl?

5 trashiga blondiner av 10 är egentligen brunetter. En hygglig Blonde Ale, varken mer eller mindre.

Vi slänger av oss blåkläderna går in i helg med Rob Zombie och ”White trash freaks”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *