…hade glömt hur jäkla bra den här plattan är!

Ni vet hur det kan bli ibland.

Man förälskar sig i en skiva, lyssnar intensivt på den och sen – av någon outgrundlig anledning – så hamnar den lite i skymundan. Står i hyllan och vilar sig. Till en dag när man bara hittar den igen och slås med häpnad över jäkla bra den faktiskt var, samtidigt som man tänker att ”den här måste jag lyssna mer på”.

I detta fall pratar vi om ”Isolation Songs” från finska GHOST BRIGADE, en skiva som verkligen fyller alla dessa kriterier.

Jag har haft föregångaren till skivan ”Guided By Fire” som Veckans Tips, och efterföljaren ”Until Fear No Longer Defines Us” recenserades senast det begav sig, men egentligen är det inte mycket att snacka om.

Klart bäst i bandets tre skivor långa diskografi är mittenakten, denna svarta pärla som utgör ”Isolation Songs”.

Såväl de mörka balladerna som de ursinniga protesterna träffar precis i solar plexus, och även om det kanske inte är musik som känns klockren så här i sommartider (snarare ska det väl vara mörkt och lite ruggigt ute) å kan man inte förneka faktum.

En bra skiva är en bra skiva – och just GHOST BRIGADE ”Isolation Songs” har jag återupptäckt nu. Jäkla bra platta!

1 reaktion på ”…hade glömt hur jäkla bra den här plattan är!”

  1. Hade den plattan för längesdan. Vet att jag inte gillade den då. Får väl se sedan via Spotify om den är bra eller inte.
    Vem vet jag kanske ändrar mig och hyllar skivan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *