Hopmaestro’s Julbrygder – Del 2

Hopmaestro’s Julbrygder – Del 2

Har ni köpt dom i del 1? Tyckte ni att det var tre stycken som var väldigt lika varandra kanske?
Men OK, då kommer det en till laddning med tips/antitips. Idag är det lite mer spridda varianter.
En rökig Isländare, en maltig Amerikan, och en proppad Belgare.

Vi kör igång, det är inget att spara på. Återigen kortare omdöme och en fem-gradig skala så vi får lite action.

jolabjor

Jólabjór – Ölvisholt Brugghús – Smoked Bock – ABV 6.5%
Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig här? Den korta versionen skulle kunna vara ”Jag är inte så förtjust i rököl, hejdå!” men det är inte riktigt så jag jobbar. Den luktar inte så rökigt men det kommer ett uns av stekos upp ur glaset. Smaken är första sekunderna lite len och rund, men sen kommer det en dos av köttcharken på ICA som jag inte fixar. Jag behöver inte säga mycket mer. Gillar du rököl? Grattis den är nog jättegod? Gillar du inte rököl? Grattis den här behöver du inte köpa! 1 baconremsa är bättre än 5 om du är vegan. Om du diggar rököl kan du bortse från den här smaknoteringen, alternativt vända på poängen.

k9-2

K-9 Cruiser Winter Ale – Flying Dog – English Strong Ale – ABV 7.4%
Woof Woof!! Flying Dog kommer flygande med sin K-9 (Canine… get it?) igen och den har varit med förut. En brödig och maltig Engelsk strong ale fast bryggd med en Amerikansk glimt i ögat. Den doftar sött som av lite sirap och har en ganska fyllig underton. Smaken är helt OK, lite söt, lite syrlig och nästan kryddig. Jag tycker faktiskt att det kommer en flyktig känsla av marsipan och springer förbi på slutet och då blir jag glad för om det är något som kan konkurrera mot julöl som julgodis, så är det just marsipan. 3,5 av 5 på den här krabaten, en reko julöl som vem som helst kan dricka utan att börja grina.

Corsendonk11

 

Christmas Ale – Brouwerij Corsendonk – Belgian Strong Ale – ABV 8.5%
Första sniffen ångrar jag även idag flera dagar senare. Det kom en skarp, frän doft av medicin och det stack till i ögonen. Den var så frän så jag ställde ifrån mig glaset och började fantisera om att det var rengöringsmedel iblandat eller något? Men när jag ger mig på den igen och luktar försiktigt så har det ”vädrat ur lite” och doften är bra mycket behagligare. Smaken är ganska tung och jästig och proppad med russin. Den är söt och rätt hygglig om man bara låter den vara en stund efter man har hällt upp. Det kan vara min Belgo-fobi som spökar lite, men till slut så blir det här en rätt trevlig öl med bra tyngd i. Släpps i både liten och stor flaska på SB den 5:e December (På Fredag alltså). 3 jästklumpar av 5.

 

Ja, ni får fundera över dom här också, om en dag eller två så kommer del 3.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *