Hopmaestro’s Julbrygder – del 4

Hopmaestro’s Julbrygder – Del 4

Nu börjar det brinna i knutarna! Snart är det julafton och det skall skottas in julmat i okristliga mängder. Sillabitarna står på tvären i halsen, barnen skriker efter sin nya iPad och knäcken fastnar i tänderna. Det skulle ju vara enormt tråkigt om far eller mor i huset inte hade varit och handlat pappadricka så nu gäller det att spurta in i mål om man ska kunna koppla av ordentligt efter att alla har fått sitt.

Idag kollar jag in tre riktigt fina kombatanter och jag tror jag har hittat en favorit i den tyngre viktklassen här?

ChristmasIdjit1
Christmas Idjit – Dugges Ale & Porterbryggeri – Imperial Stout – ABV 9.5%

Grabbarna på Dugges släpper sin Christmas Idjit igen som vanligt och i min bok är denna ett måste. En tung polare som har potens att vräka undan allt skräp i magen när du väl får slå ner röva på kvällen och avnjuta lite lugn och ro. Enligt mig så är inte det här en måltidsdryck, utan den gör sig bäst helt ensam. Tung rostad malt trängs ihop med en sötma och ett uns av tjära. Lite som att slicka på insidan av tomtens stövel. 4,5 kg marsipan av 5 möjliga.

 

EvilTwinNY1

Christmas Eve At A New York City Hotel Room – Evil Twin Brewing – Imperial Stout – ABV 10.0%

En ännu tyngre kombatant än ovanstående från Dugges. Den är dansk-amerikanen skickar på dig en dansk skalle som heter duga. Tyngd från lakrits, choklad och svulstig fläskläpp. Och namnet! ”En Julaftonskväll på ett hotellrum i New York”? Ja, möjligtvis smakar den som mattan runt sängen i bröllopssviten? En potent rå vätska med en vass aura av alkohol. Köp utan att tveka om du gillar hårda tag. Köp två förresten… eller tre. 5 städare av 5 gick bet på det här hotellrummet och bytte jobb.

 

SantasLittleHelper1

Santas Little Helper – Mikkeller – Belgian Strong Ale – ABV 9.3%

En till rackare av dansk börd, men med Belgisk stil. Om jag var tomte så skulle han nog inte få jobb nästa säsong, då jag hyser en viss aversion mot Belgisk stil. Nja, nu tog jag kanske i lite, men jag är inte helt förtjust i smakprofilen. Däremot om du gillar den här stilen så kan du förvänta dig en russinaktig sötma, eller dadlar kanske? Det är jul, tomten har fullt upp och den här lille hjälparen får kämpa rätt hårt för att hålla skenet uppe även om den ligger och drar runt 9% strecket. Ändå en rätt hygglig eftersmak med lagom bitterhet. 3 av 5 julklappar kom fram när den lille nissen levererade.

Ja, där hade ni tre tips till inför julen, jag kör ett pass till med ytterligare FYRA, och där återfinns kanske den totala vinnaren… jag tror att det kan vara så?

 

2 reaktioner på ”Hopmaestro’s Julbrygder – del 4”

  1. Håller med. Christmas Idjit och Christmas Eve är två riktigt smaskiga öl, perfekta att smutta på när barnen har lagt sig och lugnet börjar lägga sig på julaftonskväll.

    1. Jajjamen Christofer, det här är fina prylar. Jag har köpt ett par extra av varje och gömt undan för tråkiga dagar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *