Micropaus!

Rebellängeln måste a en liten micropaus den här veckan. Mycket nu, det ska eldas Lucior och stängas affärer på jobbet, så det måste gå först. Som du kanske märkt har det under hösten smugit sig in en frekvens som inneburit inlägg tisdagar, fredagar, söndagar – men de här veckan måste tisdagsinlägget (alltså detta) handla om andra för att det ska hinnas.

Det blir ett frosseri i årsbästalistor istället!

PARADISE LOST har släppt ”Medusa” i år, personligen recenserade jag skivan för WeRocks räkning och tycker den är bra, men kanske inte så pass att jag kommer toppa listan med den. Det stoppar inte Decibel Magazine från att sätta britterna överst dock – hela Decibel Magazine Topp 40-listan här! Även Loudwire har med plattan, på plats 14. Du hittar Loudwire Topp 25 här. De har för övrigt den här skivan i topp… Även Rolling Stone Magazine har med PARADISE LOST på sin lista, som nummer 12.

Andra Topplistor då? Jodå. En radda här:

Metal Addicts Top 10 – där WINTERSUN hamnar överst.

Metal Injection som inte är klara än men låter läsarna rösta på ett urval.

Metal Sucks låter Phil Boseman bestämma allt – eller i alla fall de 15 bästa skivorna. Då klarar sig THE BLACK DAHLIA MURDER bäst.

TONEwood har 10 skivor listade, och placerar SONS OF CROM högst upp.

The Independant har CODE ORANGE överst på sin lista. 20 plattor som bland annat innehåller SÓLSTAFIR också.

POPMatters har 10 rätt intressanta skivor, där de placerar BELL WITCH överst.

Överlag tycker jag att det finns några skivor som återkommer och ser ut att ligga bra till för en eventuell aggregerad lista om man skulle vilja skapa en sån. PARADISE LOST är nämnda tidigare, men även MASTODON, PALLBEARER, CONVERGE och BELL WITCH återkommer rätt ofta. Återstår att se hur de svenska siterna och tidningarna sammanfattar musikåret 2017!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *