Mohawk Black Rocket Porter

Öl: Black Rocket Porter
Stil: Porter
Styrka: 5,5%
Bryggeri: Mohawk Brewing, Täby, Sverige
Var: Lokalt och Småskaligt, lär även finnas på flera SB-butiker, kolla och fråga om den ej finns.

 

MohawkBlackRocket

”Is that a black rocket in your pocket or are you just happy to see me?”

Jaha, då är vi där igen. De mörkare brygderna kallar på mig när höstmörkret sänker sig över vidderna. Mohawk har alltid haft koll på stouts och porters och släpper ifrån sig lite olika varianter. När det gäller deras mörkare segment har jag svårt att klanka ner på någon av dom, framför allt deras säsongs-stouter som ”Blizzard” och ”Snowmelter”. Håll ögonen öppna efter dom recensionerna så småningom. Den här är lite snällare både för plånboken och i styrkan och passar därför utmärkt som ett tips så här på ”Lill-Lördagen”.

Har den här ”raketen” styrka och lyftkraft att ta dig med på en liten lufttur? Ja vi får se.

Aromen är som sig bör rostad malt, lite choklad och ett uns av humle gnistrar till och antänder raketbränslet. Den rostade maltdoften smyger sig upp försiktigt och aktiverar smaklökarna och jag sörplar till lite när snålvattnet börjar rinna.

Smaken är först lite burdus av oslipade maltkorn men ganska snabbt tippar den över till sötare sensationer och en lite nötiga underton. Det är tydligen 8 sorters malt i den här lille krabaten och alla fightas om uppmärksamhet ända tills humlens milda slöja lägger sig över hela festen tillsammans med lite söt lakrits och allt slutar gott och trevligt där alla håller hand och sjunger ”We shall overcome”. Eftersmaken är lite torr och har nästan ett drag av aska, men på ett trevligt sätt.

Det här är en ganska mysig porter måste jag säga, möjligtvis skulle man kunna önska lite mer humletryck – men sån är jag.

8 bränsleceller av 10 brändes ut i denna svarta raket porter, som trots namnet har blå etikett. We have a lift-off!!

Jag lutar mig tillbaka och lyssnar på Guns N´ Roses – ”Rocket Queen”.

5 reaktioner på ”Mohawk Black Rocket Porter”

    1. Hehe, inte så många som man kan tro. Det är lite magi inblandat här (fiskelina) och en snabb touch i en mobilapp sen var det klart. Drink it like you mean it…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *