NU KÖR VI!

hm+mbSådärja!

Från och med nu, när du läser detta, så finns ingen återvändo, inget fegande och ingen tvekan. Nu brakar Metalbloggen igång rejält på den här adressen, och samarbetet med Heavy Metale fullbordas.

Några av er läsare har säkert funnits med sen förr, på Metalyze, medan en del av er kanske är nya. Jag tänkte ta tillfället i akt och konkretisera en del information och tankar så här i starten för er alla – och, i ärlighetens namn. även en hel del för min egen del.

Rent krasst är bakgrunden att Metalbloggen har ett ganska gediget förflutet. 5 år, närapå 2 500 inlägg för att vara exakt. Inläggen har blandat högt och lågt, varierat mellan recensioner, musiktips, krönikor och bilder, och framöver kommer det säkert bli så att en del av de inlägg som fyrats av på den förra adressen får en nypublicering här…i mer eller mindre omarbetad form. Det kan också hända att länkar (i alla fall till att börja med) innebär att du hamnar på den gamla siten, men tanken är att vi med tiden kommer att fasa över allt som finns i arkiven på gamla Metalbloggen till denna nya plattform. Serier som Citatet, Veckans Tips och andra kommer att leva kvar. Kvar finns även den fullständiga friheten att skriva om precis vad som helst (hmmm… undrar om mina nya vänner på Heavy Metale egentligen vet vad de gett sig in på här…hehe…), men det kommer förstås att fortsatt handla om ungefär samma sak.

Hårdrock. Musik. Öl. Mer hårdrock. Från Rock till Black Metal var den gamla devisen. Det är samma som gäller nu.Metal logoDet som däremot kommer skilja sig är främst två saker. Det ena, mest märkbara så här i början, är antagligen formatet. Plattformen är för mig helt ny, och det kommer säkert att se sisådär ut rent grafiskt stundtals medan jag försöker komma underfund med hur ända in i glödheta jag ska få till önskade funktioner. Gissningsvis har ni också lite utmaningar vad gäller att navigera, och som ni kanske sett har vi adderat en del material på sidan (alla recensioner från Metalbloggen 2014, samt lite spontana inlägg). Det är lika mycket för att kunna testa oss fram själva som för att ni ska kunna klicka runt, testa att ge feedback, kommentera och tillsammans se till att vi nu får det här till att bli riktigt bra och snyggt. Tanken är att det ska vara ett online-magazine – vilket för oss in på den andra skillnaden.

Det finns fler (och vassare) skribenter än undertecknad på den här sidan. Jesper Almén levererar krönikor (utan att avslöja för mycket så kan jag förtälja att jag redan snickrar på uppföljningsinlägg om just krönikan om ”öde ö-skivorna”…), vår bryggmästare Per delar med sig av sina tankar och… det kommer mer. Spännande saker. Så spännande att det första du ska göra är att ”gilla” oss på Facebook – speciellt om du vill vara med i tävlingar. För det kommer ett knippe sådana. Från och med imorgon brakar recensioner, tips och mer eller mindre sansade inlägg igång på riktigt.

Så. Var med. Ge oss feedback. Läs, skratta, förfasas.

Från och med nu gäller bara full gas. NU KÖR VI!

2 reaktioner på ”NU KÖR VI!”

    1. Chief Rebel Angel

      Kul att du hänger med Rebban. Jag vet ju lite av gängets planer, så jag kan säga….du gör rätt!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *