Nu spelas: CULT OF LUNA ”Mariner”

Egentligen kanske jag borde skriva en helt fullskalig recension av CULT OF LUNAs nya ”mariner”, men det blir inte så. Dels är jag nog inte ”klar” för att kunna göra det, dels så är jag slö. Jag orkar inte riktigt just nu, så jag tar den enkla vägen ut och skriver helt enkelt som det är: detta är ruskigt bra. Så bra att jag de senaste dagarna streckspelat skivan och trängt undan nästan allt annat. 5 enkla spår, A Greater Call, Chevron, The Wreck Of S.S. Needle, Approaching Transition och Cygnus som tar dig på resan ut i rymden. Kanske är det för det där med mitt extra sug efter sludge på våren, kanske är det för att Julie Christmas röst adderar ett extra lager till bandets musik, men… fan, jag undrar om inte detta är bandets starkaste album?

Det finns en anledning till att det lär vara knökfullt på Circus imorgon när bandet spelar.


Som det ser ut nu så lär CULT OF LUNA och Julie Christmas dyka upp på min kommande Årsbästalista, och det kan bli högt. Det ska mycket till för att den ska knuffas ner helt enkelt, i alla fall utanför listan helt och hållet. Skivan är helt enkelt för stark för det, och trots att låtarna sniffar runt 10-minuter (och mer därtill) allihop så är de hela tiden intressanta och relevanta. Allra bäst är faktiskt sista och längsta Cygnus, det är utan tvekan en av årets bästa låtar så här långt!

För övrigt gillar jag känslan av att resa i rymden. Lite som omslaget på senaste VATTNET VISKAR eller hela känslan i JUPITER SOCIETY.

Vattnet-Viskar-Settler JS_Terraform_CoverFront

Undrar om det är dags att se om hela Alien-sviten kanske? Eller rekommenderar du någon annan rymdfilm?

1 reaktion på ”Nu spelas: CULT OF LUNA ”Mariner””

  1. Mariner är helt super! Har ingen film att rekommendera, men är själv inne på en omläsning av Isaac Asimov och började då med ”I, Robot” (OBS varning där för filmen, den är ngt helt annat och inte ens bra). Stiftelsetrilogin står näst på tur 🙂 Något för sommarens hängmatta?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *