Nu spelas: DARKTHRONE ”Arctic Thunder”.

Tro det eller ej, men det är faktiskt dags att börja mecka med Årsbästalistor och grejer (!) redan nu! Det kan förstås tyckas tidigt, men deadline på Werock är julafton, och samma dag är planen att årssammanställningen för 2017 ska komma upp här på Heavy MetAle. Inte Årsbästalistamn, men du vet den där som säger vad som varit hetast, bäst, godast, konstigast och så. Förra årets hittar du här, om du nu har glömt. Sen kommer Topp 50 på Nyårsafton. Och de där sammanställningarna skriver liksom nite sig själv, framförallt kräver de en hel del tankemöda innan de tagit form. Tankar tar tid – ergo, det är dags att starta nu. Och medan Rebellängeln står och fnular med skivor och plockar runt i ordningen så lyssnar jag på den här skivan för tillfället. Det är ju dessutom helt vansinnigt kallt ute i Stockholm (inte i rena temperaturer kanske, men det är så sjukt rå och fuktig kyla i den här stan att det liksom inte spelar någon roll hur mycket kläder man har på sig), så vad passar då bättre än att spela en skiva som heter ”Arctic Thunder”?

En detalj i sammanhanget är att Spotify anger 2017 som utgivningsår för den vilket ju borde kvalificera den för just årsbästalistan som kommer. Om det nu inte var för det faktumet att den faktiskt kom förra hösten, 2016… Hur som helst är den väldigt bra, jag tycker herrar Fenriz och Nocturno Culto lyckats träffa precis rätt i skärningen mellan rock’n’roll och black metal, och man låter riktigt hungriga på skivan. Snyggt producerad utan att bli för glättigt, starka riff och låtar. Kort sagt, antagligen det bästa som DARKTHRONE släppt på bra länge. Och passande. Både för kylan, men även för min pågående andra kvällshobby. Call of Duty WW2, där man som amerikansk soldat spelar sig från landstigningen vid Normandie och framåt. Det är ett spel som verkligen är… grisigt. Lerigt. Krig på ett icke-glorifierat sätt, och baske mig om inte ”Thundra Leach” hade kunnat vara soundtrack till delar av scenerna.

Spelet i sig innebär att man i kampanjläget får relativt utmanande och varierande uppgifter. Smyg dig in och rädda ett barn som blivit kvar när man befriade andra flyktingar, ta dig med en tank till dina kamrater för att ge undsättning där de blivit instängda av fiendetrupp, övervaka ett område högt ifrån ovan med ditt prickskyttegevär eller ligg där och tryck i en skyttegrav medan det regnar granater. Allt finns med. Och det är snyggt som attan.

Självklart kan det här vara ett spel som återkommer när året ska summeras, men det finns konkurrenter förstås. Mass Effect Andromeda. Uncharted: The Lost Legacy. Prey, kanske? Kidsen mina gillar Knack 2, Overwatch, Paladins, Lego City Undercover. Det finns att välja på, minst sagt. Den som lever (på julafton) får se!

1 reaktion på ”Nu spelas: DARKTHRONE ”Arctic Thunder”.”

  1. Älskade de tidiga COD-spelen men tycker serien har tappat allt sedan Modern Warfare 2. Och att de i år har valt att göra en totalt orealistisk tolkning av andra världskriget är bara ytterligare en besvikelse.

    Men jag ser som vanligt fram emot dina listor. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *