Nyheter på Systembolaget – 18 sep

Ja, nu kör vi igen. Systembolaget drar fram som en nattmara i en drängstuga och rensar våra plånböcker på surt förvärvade kronor och ören. Varför har dom kvar ören förresten i sina priser? Stelbent.

AmagerCampfire

Amager/Malmö Brewing The Amazing Gotland Campfire Beer, 11630, Danmark/Sverige, 50 cl, 59,90 kr, 7 % 
En rökig rackare bryggd med marshmallows. Danska Amager och Svenska Malmö Brewing går hand i hand in i rökridån. Jag har skottat i mig en sån här och fick halsbränna. Inte bra, men man kan ju inte lyckas med alla eller hur?

De La Senne Stouterik, 11897, Belgien, 33 cl, 29 kr, 4,5 % 
Stouterik? Om jag får en till grabb så ska jag döpa honom till det. ”Stouterik – kom in och ät!!” Nej, det här är inget mindre än en Belgisk Stout i Irländsk stil. Belgo-fansen jublar, men jag hukar.

Dugges/Stillwater Tropic Thunder, 11800, Sverige/USA, 33 cl, 32,70 kr, 4,5 % 
Jodå, Dugges har fått finbesök av Stillwater Artisanal. De har joxat ihop en suris med passionfrukt, mango och persika. Från koncentrat för att inte störa jäsprocessen. Puritanerna himlar med ögonen, ”Det är inte craft…” Bit i kudden och tänk på något roligt, så köper jag dina är mitt svar. Spännande.

Midtfyns Double IPA, 11244, Danmark, 33 cl, 35,90 kr, 9,2 % 
Det rekorderliga bryggeriet från Danmark skeppar över cirka 10.000 flaskor av sin DIPA. Tack säger vi och gnuggar händerna.

Oppigårds Lavish IPA, 11313, Sverige, 33 cl, 26,90 kr, 6,8 % 
Japps, här kommer den. Oppigårds gjorde som bekant en sambryggning med Amager Bryghus i vintras som blev Bridge IPA. Den tog slut och folket grät. Amager gjorde då en remix hemma hos sig och släppte en egen batch. Nu kontrar Oppigårds med att remixa igen och kallar den Lavish (överösa, ). Bryggd med Lemon Drop humle och den experimentella HBC344. Mosaic och Chinook är självskrivna.

BeavertownQuelle1

Beavertown Quelle Saison, 11403, Storbritannien, 33 cl, 30,90 kr*, 4,1 % 
Comeback även för denna, fast denna gång på burk. Varför inte, jag minns att den var trevlig sist, så varför inte igen? Även om jag hellre hade sett något annat från Beavertown, ”8 ball” eller ”Skull King” t.ex.

Avery Hog Heaven, 11778, USA, 65 cl, 99,90 kr, 9,2 % 
Sådär, jag ljög lite förra gången och hävdade att denna skulle komma 4 September. Fy på mig. Copy/Paste på förra texten: Bryggeriet från Boulder, Colorado har setts mer och mer i Sverige på sista tiden, tack vare importören Great Brands. Det tackar vi för, för de ha en hel del trevligheter för sig där borta. Detta är deras välhumlade Barley Wine, vilket är min absoluta favorit stil. Jag kan inte vänta att lägga mina läskiga händer på den här. ”Kan lagras i tre år” står det på flaskan. Lägg av med det säger jag, amerikanska Barley Wines skall drickas färska.

Buxton Battle Horse, 11287, Storbritannien, 33 cl, 39,90 kr, 10,5 %
En Black IPA från de engelska gentlemännen på Buxton Brewery. Ska bli intressant att se hur dom tolkar stilen. Faktum är jag börjar tycka att det här är riktigt ordentliga karlar. Provade en sambryggning dom gjort med Holländska Rooiedop och Oedipus härförleden. ”Ring Your Mother xxxx Mild”, jag blev lyrisk över den och har skrivit på önskelistan till Tomten att han tar hem den till Sverige.

Garage Project Sauvin Noveau Grape, 11626, Nya Zeeland, 65 cl, 87,90 kr, 8,5 % 
Kiwi-bryggarna fick blodad tand på Sverige och skickar över en skum pryl. Juice från vit Sauvignon druva och pilsner malt i en ohelig allians, humlad med Nelson Sauvin. Hmmm, jag är skeptisk – men så är jag Närking också.

Omnipollo Agamemnon Bourbon, 11704, USA/Sverige, 37,5 cl, 97 kr, 13,2 % 
Efter tjurrusningen som uppstod när Yellow Belly släpptes, så förväntar jag mig inget annat än ett rejält bondslagsmål på prick varenda Systembolag som tar in den här. Packa lätt, ta på er fotriktiga skor och grunda med rejäl frukost så du pallar en smäll innan du går iväg till din butik.

GD_21st_Anniversary

Great Divide 21th Anniversary Sour, 11612, USA, 75 cl, 177,40 kr, 6,2 % 
Great Divide firar 21-årsjubileum med att brygga en suris till sig själva. Lacto och brett – tjong in i vitvinsfat i nio månader. Hur smakar det tro? Ingen aning, men vad jag läst mig till så skriver inte folk epos om den här. Prova om du gillar stilen och har en två-hunka över.

(Bilder från mitt eget galleri förutom bilden på Great Divide som jag har snott från Great Brands AB)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *