Nyheter på Systembolaget – 2:a Juli

Hörru! Ligger du och solar idag när det är släpp på Systembolaget? Det får du allt lägga av med om det ska bli någon påfyllning i kylskåpet.

Som jag nämnde i förra släppet: Det går så fort nu så jag hinner knappt med.
Men jag gör mitt bästa.
Ett lagom stort släpp med trevliga vår/försommaröl väntas landa på ditt lokala bolag
Tisdag den 2:a Juni. Gör det inte det, så får du vackert sätta dig på cykel, fyrhjulingen, endurohojjen
och dra in till närmsta större stad med bättre utbud.
Tyvärr så gäller Systembolaget’s tillfällig Covid-19 regler fortfarande och Web-beställning är uteslutet.

Jag bjuder på lite random-bilder från andra öl som utfyllnad, då jag inte provat någon av releaserna
denna gång. Så det är rena spekulationer och kill-gissningar.

2 JUNI TILLFÄLLIGA SORTIMENTET

Brewdog Overworks Campfire Cult, Övrig syrlig öl, 11268, Storbritannien, 33 cl, 59,90 kr, 9,5 %
Efter att ha fått tagit del av OverWorks ”svarta” suris Arcade City härförledens, så kommer det här en till. Denna gång så har man valt att gå på en choklad/marshmallow/kaffe mocha suris. Låter kraschbart, men kan även vara gott? Den här typen av öl är i princip omöjlig att gissa sig till, så bara det i sig föranleder ett köp från min sida.

Nynäshamn Drakberget Dubbel, 11250, Sverige, 33 cl, 35 kr, 7 %
Anrika Nynäshamns Ångbryggeri tolkar stilen ”Dubbel” i sitt senaste alster. Nynäshamn tillhör den kategorin av bryggerier att du nästan kan sätta en tusenlapp på att den är bra och välgjord. Med det sagt så behöver inte ölstilen falla dig på läppen. Just ”Dubbel” är ju inte världens mest sexiga ölstil enligt mig i all fall. Men, det innebär ju att att om du ska vidga dina smakvyer, så gå enbart på säkra kort.

En annan god öl från Nynäshamns Ångbryggeri.

Omnipollo Bianca Blueberry Maple Chocolate Peanut Butter Pancake Lassi Gose, Övrig syrlig öl, 11237, Belgien, 50 cl burk, 109,90 kr+pant, 7 %
”Desto längre ölnamn, desto godare öl”, om det vore sant, så ligger denna på topp 3. Det vet jag dock inget om? Jag har inte provat den. Men jag har provat andra ”Lassi Gose” från Omnipollo, och allt som oftast är det gott. Prislappen drar ju iväg en bit dock, så du får bestämma själv om du vill köpa i blindo här. Fördelen med dessa superlånga ölnamn är ju dock att det säger exakt vad det bör smaka som ungefär. Är du lite kass på engelska så kan jag hjälpa dig på traven, det är en Blåbär/Lönnsirap/Choklad/Jordnötssmörs Gose med laktos och bergssalt. Solklart!

Omnipollo Squares Hazy Pale Ale, 11201, Belgien, 33 cl burk, 29,90 kr+pant, 5,3 %
Till skillnad från brorsan ovanför då, så släpper man även en ”vanlig” American Pale Ale med Idaho 7 och Citra. ”Less is more”? Kanske? En APA slinker väl alltid ner om den är god.

Stigbergets X North-Hop Selection IPA, 11144, Sverige, 44 cl burk, 47,90 kr+pant, 7,5 %
Nästa burk i Stigbergets ”X” serie, där man collabar med andra filurer i branschen. North Brewing var ju nyss på tapeten med sin collab ihop med Beerbliotek. Här är det dock NE-style som gäller och på humle-menyn är det Idaho 7, Ekuanot, Citra och Mosaic som gäller.

Stockholm Brewing Dry Hopped Mosaic Farmhouse Ale, Övrig syrlig öl, 11162, Sverige, 37,5 cl, 59 kr, 5,5 %
Stockholmarna fräser på med sina Farmhouse-öl, och inte mig emot. Jag tycker det är trevligt att de tar ut svängarna lite. Det här är en torrhumlad syrlig Farmhouse. Innehåller även Brett-jäst vilket jag tycker är fräsigt. Denna kan vara den jag ser fram mest mot.

En annan god lk från Stockholm Brewing.

To Øl #01 DIPA, 11347, Danmark, 44 cl burk, 44,90 kr+pant, 8,5 %
Den första DIPA’n som To Øl bryggt själva i egen anläggning. Trevligt att de har egna prylar vill jag tycka, och slipper mosa ut från De Proef. Kanske bygger lite mer karaktär på sikt när de trimmat in anläggningen som de vill ha den.

Bildkälla: Jag själv. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *