Pang Pang!

Sveriges bästa/hetaste mikrobryggeri kan mycket väl vara Pang Pang Brewery från Hökarängen i Stockholm. Att handla på det lokala Systembolaget i Farsta är dels riktigt rolig (godispåsen med specialare från just Pang Pang blir som synes rätt gedigen) och dels riktigt obilligt (relativt små kvantiteter ger relativt höga priser). Jag gör det ibland, och då är det främst de två ”stora namnen” som jag alltid plockar upp: ”No It’s Not From India, It’s From Hökarängen IPA” och ”Puttin’ In Hours Pale Ale”. Senast gick jag dock helt bananer och fångade en hel klase med kvalitetsöl, och under höstens gång har jag roat mig med att knäppa av lite bilder i samband med att de öppnats. Lika bra att dela de bilderna, eller hur?

IMG_2251 IMG_2277 IMG_2281 IMG_2295 IMG_2300  IMG_2308 IMG_2310 IMG_2312 IMG_2320 IMG_2324 IMG_2326

När jag tog den där första bilden, den med alla flaskorna uppradade, så lekte jag med tanken att skriva en liten smaknotering från de olika sorterna. Det föll rätt så jäkla stenhårt igenom, typ på andra flaskan eller så. Du får klara dig utan och kolla in de olika sorterna och ge dina egna reflektioner i kommentarsfältet istället, om du nu smakat dem. Jag hävdar ändå att just IPA’n inte bara har ett roligt namn utan också en fantastisk karaktär och smak, och just passionen och säkerheten i de olika sorterna gör att Pang Pang förtjänas att hyllas. Jag följer Hopmaestros exempel och lägger in en Spotifydänga så här på slutet som någon form av kompensation för avsaknandet av smaknoteringar: Shoot Shoot med DIO kan väl vara en lämplig namnhyllning till Pang Pang?

4 reaktioner på ”Pang Pang!”

 1. Hahaha. De pang pang jag smakat föll mig inte i smaken, smakade disktrasa doppat i citron vatten, men flaskornas etiketter är stenhårda.
  Jävla hippster blev jag kallad av Anders i Unleashed när jag skickade en bild på ölen ;-)…

 2. Skulle vara trevligt om de var lite lättare att få tag på för en annan. De (han) har ju ett sortiment på folköl också, intressant att man kan få tag på kvalitets-bira på ICA också.

  1. Chief Rebel Angel

   …förstår ju inte riktigt, men ska inte det här bli enklare om man måste leverera till centrallagret på Systembolaget, alltså att även om du inte kan besöka Farsta så kan du handla?
   Det verkar vara en djungel det där, men OM det är så vore det ju väldigt bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *