Peppa för årets hetaste (?) platta: MANTAR ”Ode To The Flame”

Tyska duon MANTAR har du förstås blykoll på om du följt undertecknad ett tag. De har dykt upp lite här och var i inlägg (vi har pratat om tvåsamheten, vi har pratat om saker att ha med till en öde ö, vi har pratat merch, vi har haft bandet som gäst i samband med vårt 48-timmarsvansinne i höstas och du vet att deras debutplatta ”Death By Burning” placerade sig löjligt högt på Topplistan för år 2014), och kanske har du koll på att det här bandet är det nya svarta. De har dessutom signerat en deal med Nuclear Blast och de verkar puschas stenhårt nu. Grejen med MANTAR är att de bekostade i stort sett hela plattan själv, och fick inskrivet i sitt kontrakt att om de inte var nöjda så skulle inget släppas. De bestämmer helt enkelt själva. Mitten av april är det i alla fall dags för uppföljaren att släppas på Nuclear Blast:

mantar-odetotheflame

The tracklist for »Ode To The Flame« reads as follows:

01. Carnal Rising
02. Praise The Plague
03. Era Borealis
04. The Hint
05. Born Reversed
06. Oz
07. I, Omen
08. Cross The Cross
09. Schwanenstein
10. Sundowning

»Ode To The Flame« will be out on April 15th via Nuclear Blast.

Comments the band: ”Actually we discussed the possibility of having no cover at all. We kinda liked the idea of boycotting the need of any so called ”art” which bands try to get people’s attention with. The theme of the record is so one-dimensional and obvious that we decided to skip artwork and just put the title on the record to make it look more like an old book. A manifest, a challenge. We don’t want people to speculate about any meaning. The meaning is clear: kill, destroy, fuck shit up.”

Regarding the album title the band states: ”The title »Ode To The Flame« is chosen in tradition of the debut record, »Death By Burning« to maintain the cleansing power of fire as the key theme. Fire is able to reset anything and will erase this planet one day from any plague that’s been around. Furthermore it’s obviously an ode to passion and iron will. »Ode To The Flame« isn’t dramatic, it’s drastic. By all means.”

Eftersom det här kan vara det hetaste som släpps i år så tänkte jag att vi skulle peppa lite. Kolla in lite ny musik av bandet, kolla in lite bilder från deras fantastiska gig på Getaway Rock i Gävle senaste det begav sig (och de ska dit i år med… och jag också! Yes!) och dessutom bjuda på en riktigt bra och tjock intervju. Inte av undertecknad, men ändå. Okej? Först dock: debutplattan. Spela detta samtidigt. Rekommenderar nog fortfarande mest Astral Kannibal, men hela plattan är guld!

Så. Den nya skivan då, ”Ode To The Flame”. Den handlar – precis som det mesta som MANTAR gör – om förstörelse. Högljudd förstörelse, gärna genom eld. Inga ockulta eller satanistiska förtecken, inga politiska saker, bara massdestruction by fire. Du ska absolut läsa den här intervjun på Noisey. Den är väldigt bra, och där får man nedanstående bild lika väl som en insikt i ett band som helt enkelt gör som man vill. Utan att kompromissa. Hur de tänker, skivans tillkomst, allt behandlas väldigt bra.

Mantar NoiseyIMG_1996

De ser snälla ut, eller hur? På den där bilden, den till vänster i alla fall. På den till höger röjs det på scenen i Gävle. Hur som helst, kontentan av allt det här svamlet är att det faktiskt vankas fest snart. ”Ode To the Flame” lär bli en av årets bästa plattor kan jag utlova, helt utan att ha hört den. Och anledningen är enkel – allt talar för att det är en fortsättning och kanske till och med förbättring från ”Death By Burning”. Det räcker så. Två låtar har släppts. Era Borealis och Schwanenstein. Du har dem nedan. Pepp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *