Prairie Artisan / Evil Twin Bible Belt

Öl: Bible Belt
Stil: Imperial Stout
Styrka: 13%
Bryggeri: Evil Twin / Prairie Artisan sambryggning
Var: Systembolaget – Små Partier

När Evil Twin och Prairie Artisan bestämde sig för att sluta kivas om vems stout som var bäst och göra en ihop så blev det ännu en sån däringa lyckträff. Man har tagit Prairie Artisan’s Pirate Bomb! som du kunde avnjuta för inte så länge sen via Systembolagets Små Partier och blandat med Evil Twin’s Even More Jesus. Resultatet blir då Bible Belt. Och det vet ju alla att gott plus gott = skitgott? Fast den regeln stämmer inte alltid, det har man fått erfara både en och två gånger. T.ex. så älskar jag sill i alla former och jag tycker även att mjukglass är jättegott. Just dom två lirar inte så bra ihop kan jag säga, men i alla fall…

Både Evil Twin och Prairie har blivit dom här guldgossarna som kan göra nästan vad som helst och alla jublar oavsett. Medans vissa bryggerier kämpar som galningar med allehanda problem så kan dom här grabbarna röra ihop något på en kvart, släppa på flaska och folk springer benen av sig för att hitta en flaska. Det är lite intressant det där, men jag vet inte riktigt hur det kommer sig? Eller det vet man väl kanske? Vi är hipsters helt enkelt.

Men, vissa har helt enkelt stenkoll och får till det (nästan) varje gång. Det är ingen skillnad denna gång heller kan jag avslöja i förtid.

Aromen är dryper ur denna ganska tjocka soppa av malt och jäst. Massiv melass-sötma fullkomligen drar sig upp ur glaset och infekterar allt på vägen upp. Tung svettig choklad, ni vet om man lämnar en 80% premium choklad framme i ett varmt rum, så blir den pärlsvettig och nästan skjuter ut nyfödda kakao-bönor i rummet. Lägg till den obligatoriska kaffe känslan, fast värre och till sist ett litet munbloss av en cigarill och ett par vaniljbönor.

Smaken är tjock och tung. Man tror först att man tagit fel glas. Kommer ni ihåg när ni var små och blandade O’boy, och när morsan glodde åt ett annat håll, så dunkade man i ett par skedar till. Konsistensen blev då nästan ”fet” och det kändes som att man hade en klunk rapsolja i truten. Torr och bitter kakao biter dig sensuellt i överläppen och när man andas in efter första klunken så kommer det ett uns av chili hetta. Faktum är att om man håller klunken ett par sekunder och ”jommlar” lite med den innan man sväljer så kommer det en ganska markant hetta och lägger sig som ett lager i gommen. Spännande. Eftersmaken är lite söt, torr och het med spår av kaffe med sockerbit och choklad. Makalös brygd, men kanske något söt om jag ska klaga på något.

8,5 av 10 känns som en rättvis och hygglig poäng.

Jag lutar mig tillbaka och drar på ”Bible Basher” med Deicide

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *