Rebellängeln Citerar: Dee Snider, TWISTED SISTER

…tiden rusar verkligen fram ibland. Som när man tänker på sin barndom och inser att det var typ hundra år sen fast det inte känns som det. Som när man lyssnar på skivor som är lite äldre och inser att de har typ 30 år på nacken. Som när man skriver ihop måndagens Citat, och inser att det var alldeles nyss det var måndag förra gången.

Pang, bara, så är det sommar snart. Typ.

Men det är inte det dagens Citat handlar om, utan en ganska humoristisk vinkel på det här med underkategorier inom vår älskade hårdrock. Ni vet, black metal, power metal, thrash, death och goth och allt vad det nu heter.

Jag rotade runt lite i helgen och hittade det här guldcitatet av Dee Snider, en gång i tiden hårdrockshjälte för samtliga ungar i Sverige efter de enorma videoframgångarna med I Wanna Rock och We’re Not Gonna Take It, men som egentligen har en mycket längre karriär än så med sitt TWISTED SISTER. Han säger då såhär:

”Jag tycker inte att Twisted Sister är ”glam”. Det antyder någon sorts glamour och vi är inte det minsta glamorösa. Vi borde kallas ”grot” eftersom vi är groteska.”

Dee Snider, TWISTED SISTER

På allvar.

Det är fanken genialt i all sin enkelt, eller hur? ”Grot”. Undrar vilka mer man borde placera där? MARILYN MANSON? ROB ZOMBIE? Oavsett så gillar jag det. ”Grot”!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *