Rebellängeln Citerar: Jonas Renkse, KATATONIA/BLOODBATH

Citatet den här gången ska stjäla. Hejvilt. Från Sweden Rock Magazine, det senaste som ramlade in i brevlådan. Det numret med Dimebag på omslaget. men det är inte det som ska stjälas, utan det helt fantastiska citatet som kommer från Jonas Renkse i samband med intervjun med BLOODBATH. Det blir liksom inte mer spetsigt än så om man pratar om dödsmetall…

”När jag var tonåring klättrade jag upp på kyrkogårdens krematorium för att lukta i skorstenen. Det gjorde garanterat inte Per Sinding-Larsen när han var 15 år.”

Jonas Renkse, BLOODBATH/KATATONIA

Det där säger det mesta om herr Renkses syn på vad som är ”true” och inte. Bra så. Men… jag tänkte att vi skulle ta en lite annan vändning på det hela. Givetvis är Renkse och kollega Blakkheim superaktuella i samband med att BLOODBATH släpper sin fjärde (och antagligen sista, som det verkar) fullängdare ”Grand Morbid Funeral” (recension kommer vad det lider, häng kvar bara) – men mitt i den hetsen ska vi prata om huvudsysslan KATATONIA och det som på engelska kallas ”value for money”.

IMG_2509 IMG_2510 IMG_2511

”Last Fair Day Gone Night” är alltså en dubbellive-CD, en DVD och en extra dokumentärs-DVD i samma snygga paket, och… den kostar ynka 219 pix. Det är i stort sett ingenting med tanke på vad man får. Bandet spelar två set, det ena med ”Last Fair Deal Gone Down” och det andra med valda höjdare från karriären. Detta är, i mina öron och ögon, en fantastisk liveutgåva. Låtmaterialet, ljudbilden… allt är i stort sett fläckfritt, och jag hade med lätthet betalat några tio eller fler för paketeringen.

Spring och köp så att du också kan få ”an evening with Katatonia”.

Speciellt som Renkse kan säga häftiga saker också. I vänta på att du kan lägga rabarber på den så kan du alltid klicka nedan och höja volymen…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *