Rebellängeln Citerar: Lemmy, spridare av Julens budskap

…detta är säsongens sista Rebellängeln Citerar – vi kommer alltså in i ett jullov för den serien innan den återkommer efter helgerna – och vi ska göra det med Lemmy. Citatmaskinernas citatmaskin. Han har medverkat tidigare en gång den här hösten då med samma bild. jag är egentligen bara för slö för att byta bild, och tycker dessutom att han ser rätt så skithäftig ut på den här bilden så jag använder den igen. Det spelar nog mindre roll. Citatet den gången var i rollen som rock’n’roll-gud – denna gång ska han få sprida julens budskap. Eller, det kanske är överdrivet, han ska få sprida ett sanningens ord till alla som egentligen inte fattar vad en till synes oskyldig röst kan ge i Europa i förlängningen. För de som kanske inte förstår att den senaste fernissan en del partier har dragit över sina bruna skjortor bara är fernissa, och att under det nya blanka lagret kvarstår samma unkna världsåskådning.

Nå. Såhär enkelt är det:

”Jag förstår inte folk som menar att saker försvinner om man ignorerar dom. Det är helt fel – det som ignoreras växer. Europa ignorerade Hitler i tjugo år. Resultatet blev att han slaktade en fjärdedel av jordens befolkning.”

Lemmy Kilmister, MOTÖRHEAD

Vän av ordning kan kanske kommentera det där med faktavärdet här (var dte verkligen 20 år? eller en fjärdedel av jordens befolkning?), men det kan vi kanske strunta i så här års. För tillfället är vi ju ändå på väg att fira en högtid som kom sig av en jungfrufödsel (just det, killen som hette Josef och följde med hela tiden och bodde med Maria hade iiiiiinget med själva graviditeten att göra… host host..), medan vi väntar på en tjock gubbe i skägg som delar ut presenter som levererats av Bring Citymail. Med andra ord, det är inte läge att granska detaljerna, det är läge att se den stora bilden. The big picture. Att man får vara ledig, att man får dela fina stunder med sin familj. Att vi än så länge har demokrati och fred, och och människor som kan ta hand om oss om vi behöver det.

Tänk på det när du sen ska välja vad du vill representera, vilken värld du vill ha, vilket land du vill ha.

Det är ungefär så pass julbudskapliga vi ska bli i den här serien. När vi återvänder efter helgerna ska vi se om det inte blir med någon form av blodigt eller jävulskt citat…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *