Rebellängeln Citerar: Robert Plant, LED ZEPPELIN

Har du hört talas om IRON BUTTERFLY?

Det har inte jag. Kanske för att de blev överkörda av ett annat band när det begav sig, så pass att de inte ville gå på scen efter dem. Det var förstås inte vilket band som helst, men ändå. Kliver man inte på alls så kan man inte vinna, det är liksom en garanti…

Nu är det inte mycket att vara ledsen för i alla fall. LED ZEPPELIN är en av de stora, och man kan inte bråka för att de var för bra. Utan dem – hur hade kartan egentligen sett ut? Musikkartan, alltså? Det tål att funderas på, och vill du ha något att läsa medan du funderar så är den här boken rykande färsk (du vet var du ska hänga för att få veta saker numera, eller hur…?)

plant

I korthet – idag, denna måndag, lirar vi LED ZEPPELIN eftersom de är en av de stora.

Värdelöst vetande är att om man besöker Spotifys huvudkontor i Stockholm så finns en ”tidsvägg” med alla de stora sakerna som bolaget genomfört. Det är i stort sett enbart vinster för företaget så som ”Spotify blir tillgängligt på mobiltelefonen” eller ”Lanseras i USA” och liknande. Men. Det finns undantag. Ett sånt är en storbild på en zeppelinare och texten ”Led Zeppelin kommer till Spotify”…

”Jag insåg vad LED ZEPPELIN var när vår första USA-turné närmade sig slutet. Vi var inte ens med på spellistan i Denver, och när vi nådde New York var bara IRON BUTTERFLY före oss, och dom ville inte gå på scen.”

Robert Plant, LED ZEPPELIN

1 reaktion på ”Rebellängeln Citerar: Robert Plant, LED ZEPPELIN”

  1. Jag undrar detsamma, många bra band hade nog låtit helt annorlunda utan Led Zeppelin. Så mycket influenser som de har givit andra genom åren är nog svårt att uppskatta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *