Rebellängeln Tipsar: ANCIENT RITES ”The Diabolic Serenades”

April april din salta sill – jag får Tipsa om vad jag vill… och därför ska vi denna påsk ta ett dopp i blasfemisk dödsmetall från Beligien!
”The Diabolic Serenades” kom -94 och är debutplattan från ANCIENT RITES. Det är relativt osofistikerat och oförfalskat jävelskap som serveras, men låtarna svänger bra och det gör att det lämpar sig bra för en dag som denna.
Personligen har jag återutgåvan där man adderat lite bonuslåtar och där omslaget är tydligare i färgerna, men jag ville ha bilden på originalplattan som omslag på detta Rebellängeln Tipsar eftersom det känns passande. Du minns ju förra påsken, då du fick tips om hur man på bästa sätt har en riktigt blasfemisk påsk? Det var handfasta och konkreta förslag för din del, men orkar du nu inte med en massa aktiviteter så kan du ju lika gärna sjunka ner i soffan och kräma på den här skivan på skallspräckarvolym.

Inledningen är ett elakt mässande. Man har döpt det till Infant Sacrifice To Baalberith, och den följs sedan av Crucixion Justified (Roman Supremach), Satanic Rejoice och Obscurity Reigns (Fields Of Flanders). Du behöver inte speciellt livlig fantasi för att tänka dig ungefär hur det här gänget ser på världen, religion och sitt musikaliska budskap… 
Överlag är dte ganska korta historier som serveras, de flesta låtarna ligger på runt 3-4 minuter och domineras av tunga och mallande riff som blandas med bisvärm samt frontmannen Gunther Theys (bas och sång) morrande growl. han låter lite som ett grott-troll stundtals, men det funkar bra i sammanhanget. Bart Vandereycken spelar gitarr och Walter van Cortenberg trummor, och jag tycker ändå att den här trion hade en ganska väl sammansatt inriktning på sin musik.
Bästa spåren är Land Of Frost & Despair och Assyrian Empire, där lyckas man på bästa sätt träffa den där mixen av tyngd, sväng och illasinnad fart – men hela skivan är förvånansvärt jämn. Och så är det ju roligt att läsa titlarna.. man kan ju inte annat än gilla ett band som döper en låt till Ritual Slayings (Goat Worship Pure), eller hur? Eller som (medvetet eller inte?) skojar till det med att skriva fel på titeln på baksidan av skivan så att det står Evail Prevail istället för Evil Prevails. Ren poesi, faktiskt, i all sin enkelhet!

Så. fira första April utan att bli lurad. Fira påsk med ett rent jävuslkt larm på stereon och rätt lyrik. ANCIENT RITES bjuder till med ”the Diabolic Serenades”!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: ANCIENT RITES ”The Diabolic Serenades””

  1. Grym platta. Jag gillar den skarpt. Köpte nog min för drygt ett år sedan. Jag har nog ingen annan metal från Belgien. Den här är deras bästa helt klart…

    1. Chief Rebel Angel

      …undrar om det faktiskt var du som la upp en bild på skivan i sociala medier som gjorde att jag tog upp tråden? Såhär i efterhand tror jag faktiskt det! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *