Rebellängeln Tipsar: ETERNITY ”To Become The Great Beast”

Hörrni – det är påsk. Vi firar att det spikades upp snickare en gång i tiden, och äter ägg och godis som haren levererar. Helt ologiskt alltihop, och som vanligt kan du läsa Rebellängelns tips för att du ska få en blasfemisk påsk om du är ute efter ett skratt och bisarra idéer – men det är inte därför vi är här idag. Det är för ett helt annat Tips: ETERNITY och deras black metal-dänga ”To Become The Great Beast”. 
Blasfemiskt är det såklart – det tycker jag är lite av en tradition! – och samtidigt är ju huvudanledningen såklart att det är en rackarns bra skiva. Inga andra sorter får vara med i den här serien. 
Skivan i sig kom till mig från Linus på Sound Pollution i samband med att jag plockade upp ett tiotal andra jag behövde, och det är klart: han vet ju vad undertecknad gillar.
ETERNITY är norrmän, men det är snarare så att detta luktar lite gamla DISSECTION och svensk black metal än klassisk norsk sådan. Inledande Sun Of Hate och Bringer Of The Fall sätter tonen på ett bra sätt och river fint, men det är i samband med tredjespåret Te Nostro Deum Sathanas som det verkligen lyfter och på det där sättet som får ståpälsen att stå i givakt. Underbart bra melodisk och djävulsdyrkande black metal när det är som bäst!
Totalt får man 10 låtar på ca 42 minuter, där det varierar mellan snyggt svängig black metal som i If Ever I Lived eller Violator och episk och svartmässadoftande Nine Magic Songs som avslutar skivan. 
Kan du tänka dig något bättre sätt än att tillbringa en påskhelg med en sådan skiva?

Herrar Evighet (gitarr, sång), Blasphemer (bas), Jan Röe (gitarr) och Thomas Ödegard (trummor) har skruvat ihop en fin historia som du inte ska missa, alldeles extra med ett sådant namn i form av evigheten själv. ETERNITY är bara i början av sin kommande karriär, och du vill vara med redan från början. Påska-smisk, helt enkelt! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *