Rebellängeln Tipsar: THE TREATMENT ”Generation Me”

Ibland ska musik vara okomplicerad. Eller, rättare sagt, den ska vara serverad på ett sådant sätt att vi lyssnare upplever den som okomplicerad och lättlyssnad. Enkel. Som kompisen Jolly Jonny sa: det är ofta det bästa. Så när Tune Of The Day hade den här skivan, ”Generation Me” med brittiska THE TREATMENT i fokus kände jag direkt att det här, det var något bra.
Ett halvt varv in på titelspåret så luktar det lite MÖTLEY CRÜE, lite BADLANDS, lite AC/DC, en del LITTLE CEASAR – men allt på ett bra sätt som innebär en egen, modern tappning som inte känns fejkad eller kopierad. Kort sagt: enkelt men bra, och sån musik som serveras med hjärta och utan att du som lyssnare behöver fundera så mycket. THE TREATMENT har funnits ett tag, de kom igång redan 2008 i Cambridge och ”Generation Me” är tredje plattan, första med nya vokalisten Mitchel Emms och även min första bekantskap med gänget. 
Jag vet inte, det känns som om de kanske varit framgångsrika och nått ut bland kidsen innan? Kan vara ett sånt band, men det varken bryr jag mig om eller orkar kolla upp på riktigt. Det viktiga för mig och det här Tipset är den här skivan, alltså den tredje. ”Generation Me” från 2016. Rätt fult omslag, men innehållet är starkt!
Öppningslåten Let It Begin var även en singel om jag förstår saken rätt, och det är enkelt att förstå i så fall. En naturlig ”albumöppnare” som säkert övertygat många tveksamma lyssnare om såväl nya sångarens förträfflighet som bandets relevans. Det är sådär spontant och ösigt att man liksom vill lufttrumma lite, och kanske är det just den känslan som gör att jag tänker på BADLANDS, du vet Jake E Lees gamla band? Man kan liksom få för sig att man nästan bara klivit in i studion och pluggat in grejerna och kör (ja, det gäller förstås inte produktionen, detta är en ganska påkostad sak, men känslan…).
The Devil, Tell Us The Truth, Backseat Heartbeat, Cry Tough, We Are Beautiful, Bloodsucker… listan med sköna, enkla hårdrockslåtar som sedan följer känns liksom lika lång som hela plattan. 10 låtar allt som allt, alla håller måttet.
Bandet ser ut att vara jävligt unga, och har rätt look. Tuppkam, tatueringar, påklistrat butter face på bilderna och man kan nästan inte hålla sig för skratt när man ser hur allvarliga de ska framstå. Tuffa. Det går egentligen i total kontrast med spelglädjen och svänget, och kanske är det hela den visuella framtoningen som dels får mig att tro att detta just varit (är?) ett poppigt band bland kidsen, och dels känna lite förvåning över min egen entusiasm.
För va fanken – det här är ju bra!?

Veckans Tips är alltså att strunta i omgivningen, vräka på ”Generation Me” med THE TREATMENT på riktigt hög volym och bara spela luftgitarr in i framtiden!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: THE TREATMENT ”Generation Me””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *