Sell Me The Infection!

För en liten tid sedan släppte IN FLAMES sin jubileumsutgåva av ”Clayman”, en skiva som på något märkligt sätt har hunnit bli hela 20 år. man har packat en snygg sak för oss fans, en digipack med nytt artwork, hela skivan remastrad samt de ”största” hitsen i nyinspelad version.

Självklart har undertecknad köpt den, det är ju ändå så att Rebellängelns rygg pryds av en tatuerad version av Da Vincis Vitruvianska människa – samma som på omslaget till just ”Clayman”, även om den bläckade versionen har fått adderade djävulshorn och en spetsig lång svans – i varje människa (oavsett hur symmetrisk denne är på utsidan) bor ju som bekant en lite jävul. Den här tatueringen kom till strax efter 2004/2005, två ganska livsomvälvande år där vägen tillbaka till hårdrocken var en stor del av förändringen – bland annat med den här skivan som ledmotiv (även om den då hade några år på nacken). Numera täcks väl den där ryggtatueringen av hår och fett, men den finns där!

Nå. ”Clayman” då. En stark skiva om man kollar på låtarna.

De återinspelade låtarna är (såklart) Only For the Weak, Clayman, Pinball Map och Bullet Ride – bra låtar allihop och kanske de mest framgångsrika. Man saknar faktiskt underskattade Satellites And Astronauts, Swim och Suburban Me, men jag fattar; det går antagligen inte att spela in hela skivan i en ny version. Bäst av de nyinspelade kanske spåren kanske titellåten Clayman är, men den stora låten på den här skivan är förstås Only For The Weak. Det är den som ”alltid” spelas live och har blivit lite av en household song. Den nya versionen är kortare än den ursprungliga, och skiljer sig ganska mycket från sin yngre version. Det är en mer ren version, och dessutom en låt som minner mer om det moderna IN FLAMES i sitt framförande. Det är tydligt på Anders Fridéns sång och sätt att framföra text, men också i arrangemanget.

Självklart ska vi hämta dagens fredagsvideo från den låten, det vore ju helt knas med dagens rubrik annars: Sell Me The Infection – It Is Only For The Weak.

Här får vi en fin livekavalkad från olika IN FLAMES-spelningar under de år som den här låten har hjälpt bandet att härja på scener runt om i världen, till den nya versionen av låten. Det är nostalgi visuellt, och nytt och fräscht audiellt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *