Sommarslappande

…sommaren kanske inte visar sig från sitt allra varmaste väder, men visst är det skönt ändå? Det där med semester, slappande och att kunna ta dagen som den kommer? Jag gillar’t, och det är lätt att vänja sig vid lata dagar. Helst vill man ju softa på stranden eller vid en pool, men det funkar ändå okej med att shoppa, bara hänga och kanske grilla. Det här inlägget är ett sånt där sommarslappt inlägg, som kryssar sig fram mellan än det ena, än det andra, och målar med breda penseldrag mellan högt och lågt. Och varför inte börja med grilltips? Det hör ju verkligen säsongen till, tänker jag. Jag har två stycken, och bägge två är kanske av den lite mindre vanliga sorten:

 1. Grilla förrätt. Innan du börjar grilla på riktigt, när det är sådär svinigt varmt och du precis har rensat gallret och egentligen bara väntar på att det ska bli okej temperatur så kan du enkelt grilla en förrätt. En quesadilla (stavning på det, mina vänner?). Ta vanliga mjuka tortillabröd, två stycken, och limma ihop dem med typ philadelfia och parmaskinka så att det blir en platt historia. Grilla (vänd fort som fanken!) och skär upp den som en pizza sen. Testa med renkött och pepparrotskräm om du vill vara extra vågad.
 2. Detta är kanske det bästa grilltipset: grönsakspaket med strimlad vitkål i. Du vet det där med grönsaker på grillen, och att det kan vara knepigt att variera? Här är svaret. Ugnsfolie som du fyller med olika enkla grönsaker (minimajs, rädisor, sugar snaps är alla bra) får en extra piff och blir vansinnigt goda av något så enkelt som… vitkål. Det låter löjligt, men ärligt talat: det är fasen det godaste av allt på bordet sen. Vanligt kålhuvud, skär loss strimlor (du kan ta rätt breda, det funkar fint) och skicka i grönsakspaketet. Ha i lite fett så att det inte fastnar, sen har du en nästan helt unik superhit som inte många har provat eller tänkt på.

Enkla, men kanske inte helt uppenbara tips.

Till grillat dricker man förstås en bra pale ale, och jag tipsar förstås om den här:

Wolf Pale Ale på Systemet

Den kommer imorgon på Systembolaget, och då kan du beställa den. Gör det. Dels behöver vi hjälp att få komma ut med våra produkter, dels vill du ju ha en unik och god bärs att imponera på grannarna med, eller hur?

För övrigt så har vi ju passerat halvårsstrecket redan. Det går mot mörkare tider, och vissa år har undertecknad gjort en massa summeringar av skivåret i samband med just halva året, men det får nog vänta i år. Det blir istället en stor brakare som summerar hela 2015 vad det lider (precis som det var med 2014 – det missade du inte antar jag), men med hjälp av lite bilder kan ni ändå få en första känsla av vad som hamnat på skivhyllan så här långt.

Skivor första halvåret 2015 antal Skivor första halvåret 2015 igen

64 plattor har hamnat i hyllan, men det är mest gamla klassiker som jag täppt igen hålen i hyllan med. Runt 25-30 är releaser från i år, samlade på den andra bilden. Annars väntar ju en hel del tunga släpp de närmsta månaderna, eller vad sägs om akter som AMORPHIS, SLAYER, GHOST, DEAD LORD, LAMB OF GOD, GRAVEYARD. THE SWORD, IRON MAIDEN, SOILWORK och KADAVAR som ett axplock ur den kommande störtvågen av skivor?

Det blir till att vila sig under sommaren så att man orkar med att angripa allt med nyfikenhet och ett rejält sug.

Jag gör som min katt, helt enkelt. Drar på mig solbrillorna och slappar så länge…

5 reaktioner på ”Sommarslappande”

  1. Chief Rebel Angel

   …åh….bra och svår fråga. Jag skulle ha svårt att bortse från TRIBULATION (framförallt) och MARDUK. MILLENCOLIN-plattan har loggat väldigt mycket speltid, och ENSLAVED samt COLOSSUS har det där djupet som jag gillar.
   Men ska jag säga en enda skiva så tycker jag att det är just TRIBULATION som står starkast så här långt…
   (för övrigt är det ett starkt black metal-år i år generellt, med bra släpp från MELECHESH, MARDUK, VATTNET VISKAR, GORGOROTH, AGES, MURG, DER WEG EINER FREIHEIT… men det är en annan diskussion det!)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *