WORMWOOD. Hypen som kom av sig?

Stockholmsbandet WORMWOOD har haft en liten hype runt sig under vintern och våren. Flera personer som tipsar om bra plattor har peppat om dem och pushat till undertecknad, och på Sound Pollution har man sålt slut plattorna. Bra tecken således, och det var inte utan förväntningar som undertecknad till slut la rabarber på den här plattan, den så omtalade ”Ghostlands – Wounds From A Bleeding Earth”.

Jag visste att det skulle vara en riktig häxblandning till musik, med influenser från såväl black metal som folkmusik (en av kompisarna, R2, beskrev det lite som AMON AMARTH fast i black metal-stuk). Hype? Stor. Pepp? Total.

Som sen totalt kommit av sig för min del. På de första tre eller fyra försöken klarade jag inte ens att lyssna igenom hela skivan!

Stundtals tycker jag att detta är helt okej och svänger rätt bra (spår som Godless Serenade eller The Windmill är rätt fina)… men så fanken att jag klarar mig utan att gapskratta och känna mig tvungen att byta platta när det dyker upp saker som Tidh Ok Ödhe eller Silverdimmans Återsken! Det är totalt ”tjoflöjt och faderittan-lej vad Näcken hoppar hage med Skogsmulle” på ett sätt som jag bara inte kan ta på allvar – extra mycket när man ser hur bandet ser ut på promobilder.

Nä – för mig dog hypen om WORMWOOD helt enkelt ut. Skivan är inte helt fel, men samtidigt inte den där kalasplattan som jag hade fått beskriven för mig. Årsbästalistan, här kommer vi inte. Kan man säga.

Så frågan är: vad tycker du om WORMWOOD ”Ghostlands Wounds From A Bleeding Earth”?

4 reaktioner på ”WORMWOOD. Hypen som kom av sig?”

 1. Funderade på att köpa den på grund av just hypen men har inte orkat provlyssna en endaste sekund. Får väl se om det blir av efter man läst detta.

  1. Chief Rebel Angel

   Som sagt – det är väldigt delade meningar och åsikter om plattan. Klart du ska provlyssna, om inte annat så vill vi ju veta hur du ställer dig!?

   1. Vore kul/intressant om du lyssnat in sig på
    Deras uppföljare Nattarvet och om din bedömning kvarstår?
    Jag fastnade för dem på just den plattan och gick bakåt. Kan uppskatta deras första även om den är ett hopkok av genrer.
    /M

    1. Chief Rebel Angel

     …Nattarvet har ju fått fantastisk kritik, men jag ska erkänna att jag inte lyssnat in mig. Gav den ett varv, samt kanske 2-3 extra på singlarna (bland annat var en av låtarna med i WeRocks ”Hot or Not”, så då rullade den såklart fler varv).
     Med andra ord… man kan inte säga att jag lyssnat in mig. Egentligen. Det är bara det att jag liksom inte klarar mer än det där varvet?!?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *