All In Brewing Lorem Ipsum x 2

Nu är det fredag igen och det firar jag med en ”dubbel-macka”.

All In Brewing har seglat upp som en het kandidat bland ”spök-bryggarna” i Sverige på sista tiden. Snubbarna verkar vara med i matchen och har redan smugglat in ett par höjdare på marknaden. Jag har inte lyckats prova så många själv, men de jag har provat bådar mycket gott. T.ex. deras sambryggning med Lervig som blev Imperial Porter kittlade dödsskönt i kistan och RLGK 10517 Celebration Stout höll på att orsaka en liten malör i brallan på mig, så god är den.

Men idag tänkte jag att vi skulle glo lite på två av deras senaste varianter av IPA’s, en White IPA och en Session IPA, båda med det skönsjungande epitetet Lorem Ipsum som binder ihop dom till varandra likt vapenbröder. Session IPA’s kommer starkt nu och jag gissar att det kommer vara en ganska hård strid i vår/sommar om vilken som blir bästa sommardrinken. Jag gillar stilen och kommer att testa alla jag kommer över. White IPA’s är också en liten trend som flera bryggare ger sig på, även om jag personligen inte tror den kommer att slå igenom lika hårt som lillebrodern här.

loremipsumSession

Öl: Lorem Ipsum Session IPA
Stil: Session IPA
Styrka: 4,6%
Bryggeri: All In Brewing, Sverige (Bryggd hos Brewski, Sverige)
Var: Systembolagets beställningssortiment

Ja, den här lille gynnaren är alltså en Session IPA, och det har ni väl lärt er vid det här laget att det är mindre styrka och stor smak som gäller då?

Aromen är humlig och pigg och det pyr upp en lite ungdomlig attityd med fräsch citrus och grapefrukt. Jag tänker på något mer men kommer av mig och tar en klunk.

Smaken tar plats i munhålan ganska bra, det är en sak som jag tänkt på när jag klämmer i mig en Session IPA och det är lite som att smaken är ”ihålig” eller ”uppblåst” nästan som för att luras. Jag kan jämföra det med att stoppa en ballong i munnen och någon annan blåser upp den. Jag menar inget negativt med det, utan det är just den känslan jag får av den här. Smakerna tapetserar munhålan och gomseglet, men du känner att det är inget i mitten. Vad är det för smak då? Jo det är tropik blandat med lite tallolja och jag tycker mig få en smått örtig bismak. I eftersmaken kommer en ganska bra medium bitter sensation. Den är något oslipad dock, men det ger den extra karaktär.

7 av 10 strandraggare tappar fokus och får gå hem ensamma när de smakar den här.

 

LoremipsumWhite

Öl: Lorem Ipsum White IPA
Stil: White IPA
Styrka: 5,5%
Bryggeri: All In Brewing, Sverige (Bryggd hos Brewski, Sverige)
Var: Systembolagets beställningssortiment

Jahapps då ger vi oss på nästa.

White IPA alltså, vad är det nu då? Ja, för att hålla sig kortfattad så är det en upphumlad Witbier, men jag antar att man kan pyssla med lite vad man vill. Rules are meant to be broken. Hursom så är det en stil som kommer mer och mer, och Systembolaget har jagat en sådan till sitt ordinarie sortiment. Jag vet inte om All In var med och fightades där, men det var i alla fall inte denna som dyker upp där. Och tur är väl det, säger jag lite bittert…

Aromen är det inga fel på, en jordnära maltighet ihop med en fräck lime touch och lite ananas.

Smaken hugger till redigt på tungan, du får en sekund av torr citrusdusch och sen kommer det överexponerad bitterhet som jag vägrar ta i hand med. Ganska omgående kväver den allt motstånd från de fruktigare partierna i ölen. Bitterheten är skarp som få och skär som ett spår mitt i tungan, som ett papercut driver den in långt bak i munhålan och bosätter sig en stund. Det kommer en kryddig överton som av pepparfrukter men i varannan svälj är det inte lika framträdande? Jag blir inte klok på den här. Faktum är att jag sprang och köpte en till, för jag trodde att det kanske var fel på den första, men nej, den är som att tugga på en näve apelsinskal. Sån är jag… Men visst, gillar du en testosteronstinn bitterhet så är denna något för dig, så för all del, prova gärna en eller två.

5 av 10 får använda plattång på frillan för att rätta ut krullet som uppstår efter denna. 

 

Efter den ölen så får vi ta en dos ”Bitter Loss” med Entombed som en rensning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *