All In Brewing/Nääs Gårdsbryggeri Ka-Blammo

Öl: Ka-Blammo
Stil: India Pale Lager
Styrka: 6,0%
Bryggeri: All In Brewing / Nääs Gårdsbryggeri
Var: Systembolaget – Lokalt & Småskaligt

”SMACK! BONK! PANG! KA-BLAMMO!!”

Ovanstående text skulle kunna vara recensionen kanske? Ibland behöver man inte snacka så mycket skit, ibland räcker det med att säga att den var ”pangfin” eller ”sjukt god”. Men det är inte riktigt så jag jobbar fast idag ska jag hålla mig kort… eller i alla fall försöka.

IPL, eller India Pale Lager är ytterligare en sån där variant som börjar dyka upp mer och mer. Med varierande resultat ska jag tillägga. Men kortfattat för den kunskapstörstige så är det i princip en starkare lageröl som man bombar på med lite extra humle. Ytterligare en hybrid alltså. De har en lättare och krispigare kropp, men med betydligt fruktigare och fräschare aura. Tvärtom mot en annan med andra ord…

I det här fallet så är det alltså en sambryggning mellan All In Brewing och Nääs Gårdsbryggeri. All In pöjkera har ju inget eget bryggeri, så dom luffar runt på bygden och brygger där de får chansen. Nääs har jag ingen tidigare erfarenhet av, men jag har sett att de spottar ut öl i skaplig takt.

Aromen här är passionsfrukt, mango, ananas och all annan frukt du kan komma på. En superkrispig malt gömmer sig under frukttäcket och sneglar fram.

Smaken är medelsöt från mandariner och söta apelsiner med en uppfriskande citrus-svans. Väldigt krispig maltkropp, som ett sprött vitt kex ungefär. Mellan-låg kolsyra. Smaken är som de själva säger på etiketten ”Devilishly Crushable”.

Det här är verkligen en bärka man kan tälja i sig ett gäng av en superhet sommardag. Kan jag få en till?

9 av 10 önskar att de hade ett gäng såna här stod i en back i sjön på kylning.

Jag lutar mig tillbaka och drar på ”Bruane Brenn” med Kvelertak.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *