Bäst låt – sämst video?

Okej, förra fredagen svamlades det ju om vilken skiva som kanske har högst ”fult omslag/bra innehåll”-ratio, och det var härligt att få ta del av alla era tips och bilder, såväl här på bloggen som i sociala medier. Naturlig uppföljning kanske hade varit att vända på det och dra in tips om grymt snygga skivor som sedan inte håller vad de lovar, men så ska vi inte göra.

Nej, vi ska istället titta på det rörliga mediet och se vilken musikvideo som bjuder den bästa låten i det ostigaste och mest smaklösa formatet.

Självklart räknar jag med att 80-och 90-talen blir kraftigt representerade i era förslag då det verkligen spretade åt alla håll, och då musikvideon verkligen frodades. Vid tiden för Headbanger’s Ball hade ändå mycket blivit ganska renodlat och kvalitetssäkrat, men visst smet det igenom en och annan ofrivilligt lustig sak. Det är också svårt att inte nämna CANDLEMASS och Messiahs doomdans i Åkerlundregisserade Bewitched, men jag måste ändå lägga rösten på den här låten.

DIO och Holy Diver är en svinbra låt som verkligen tillhör klassikernas klassiker, men vad den något kortväxte sångaren med den fantastiske rösten har för sig i videon ska vi nog inte gå in närmare på egentligen. Låt oss bara säga att Hatpastorn skulle ha en field day om han skulle lägga ingående kommentarer om klädsel, omgivningar, (frånvaron på) handling med mera.

Det är lite som en trafikolycka. Man kan inte riktigt titta bort – och ändå är det kanske en av de bästa låtarna som gjorts. Riktigt bra ”Bäst låt/sämst video”-ratio!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *