Brewski Ananasfeber

Ölnamn: Ananasfeber
Stil: American Pale Ale
Styrka: 5.0%
Bryggeri: Brewski, Sverige
Var: Små Partier 10 April, Systembolaget

”Go (B)ananas!!”

… eller ”Gå banan” som vi säger.
För det är det alla ölnördar gjorde i Fredags, sociala medier fullkomligt bombades sönder av bilder på den här ölen. Dock så verkar uppskattningen ha varit lite ojämnt fördelad mellan lovers och haters. Ja, jag har sett kommentarer som ”Okej, men Mangofeber är bättre” och ja det är den. Men att jämföra de två är som att jämföra Minimjölk med Standardmjölk. Nja, kanske inte riktigt, men ni förstår vad jag menar? ”Mangofeber” är en DIPA och ”Ananasfeber” är en APA. Det skiljer en del i kropp och tyngd.

Eller vänta, jag byter jämförelse, det är som att jämföra Flugvikt med Tungvikt i boxning. Man pallar kanske ett par ronder i Flugvikt, men kanske max en i Tungvikt? Det skiljer en hel del i kropp och tyngd på de båda fruktisarna. Men nog om det, jag ska inte mässa om det, folk får tycka vad dom vill, min åsikt är sedan en tid tillbaka ganska spikad. Brewski vet vad dom håller på med och lattjandet med frukt är genialt. Man tillför en kul grej och alla vill smaka. Vänta bara tills ”Passionsfeber IPA” släpps, då upprepas historien igen.

Vad ska man tycka här då? Jo jag gillar den, även om man skulle kunna önska mera ananas i smaken.

Aromen sänder ut ananas i alla fall, såpass mycket i alla fall så att du fattar vinken. Men det kommer generella citrustoner och blek malt som lite tyst skriker på hjälp där nere, nedtryckt av humle och frukt.

Smaken är in your face grön och inte riktigt mogen ananas, men den försvinner superfort iväg över horisonten. Det är en tunn och sval munkänsla, lätt på foten och nästan lite lössläppt. Den släpper in en lite råbarkad bitterhet som sänder vågor över tungryggen och småhugger lite. Det är så här en sommar-APA bör vara, lättdrucken och klämmig, men ändå så pass stöddig så att du fattar att du inte dricker vatten.

Om man ska vara lite elak, så kan man önska mer ananas, för den heter ju ändå det och sen ligger kanske priset något högt för att det ska bli kreti och pletis sommarplåga. Men jag gillar den rätt hårt och kommer garanterat skotta i mig ett gäng såna här i sommar (om den finns kvar då?).

7,5 av 10 får det bli på den här gynnaren.

Jag lutar mig tillbaka och drar på ”Green Machine” med Kyuss. En riktigt stoner-dänga med grabbar som förmodligen har åkt ”The Pineapple Express” ett par ggr?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *