Brewski Tropic Sneeze

Öl: Tropic Sneeze
Stil: Berliner Weisse
Styrka: 4,0%
Bryggeri: Brewski, Serige
Var: Systembolaget – Små Partier

”Fruitcake”

Brewski, en ständig följeslagare för mig i min till synes oändliga resa i jakt på den perfekta ölen. En resa som aldrig kommer att ta slut, för det vet ju alla, det finns alltid någon som är bättre. Men Brewski är med och petar och slänger bärs framför snoken på en med jämna mellanrum. ”Men den här då? Den är bra eller hur?” Och man nickar sakta, ja den är också bra, vad ska ni göra sen då? Mer frukt kanske?

Ja, för det är det som har blivit lite av deras trademark. Frukt i ölen. Det funkar, det vet vi redan. Frågan är hur många gånger man kan tvista till det. Förhoppningsvis ett par gånger till? Jag väntar redan med spänning på nästa kapitel.

Men dagens offer är en berliner weisse på blygsamma 4%, och stilen i sig fick en rejäl uppsving förra året. Det ska vara alkoholsvagt och fruktigt syrligt. Perfekt, släng i lite surt skit på det så blir det ännu bättre.

Aromen är lite söt fruktigt med en citronaktig syra. Fräsch, ung och pigg vetemalt vispar runt i glaset som en dräng efter två supar på by-marknaden. Det bubblar och fräser lite, och det minimala skummet försvinner som en rökpust i en tropisk storm. Här gäller det att vara aktiv, jag gissar att det här är en ”snabb” öl?

Smaken är pang på söt ananas á la Del Monte Deluxe konserv. ”Extra sweet they said…” Mumsigt, men exakt lika snabbt som det är gott, så försvinner sötman. Det slår över i en syrlig passionsfrukt med en rejäl dos citronsyra. Eftersmaken lämnar dig i sticket som efter ett one night stand och du sitter där och kliar dig lite på klotet och undrar vad som hände? 2 minuter efter jag har druckit upp den så kommer jag knappt ihåg hur den smakade?

Och det är där det faller lite granna, det är lite för tunt och lite för lite av det goda. Man skulle önska att man kunde sitta och suga på eftersmaken en stund och pilla sig lite i naveln. Men det hinner man inte.

Men det tillhör väl stilen lite, det ska vara lätt och ledigt. Dock så skulle den ha släppts för fyra månader sen för att maximera upplevelsen.
Fortfarande en trevlig, fräsch och uppfriskande öl. Försvinnande god!

7.5 av 10

Jag lutar mig tillbaka och matchar med en helt ovidkommande låt i ”Hordes of Zombies” med Terrorizer. Varför då? Jo för att kontraster funkar alltid, och det känns som att det är dags att dra upp tempot. Det är ju trots allt onsdag.

2 reaktioner på ”Brewski Tropic Sneeze”

  1. Chief Rebel Angel

    ….och nu har jag smakat ölen också. Rätt bra, vääääääldigt mycket frukt.
    Lite klen i långa loppet dock, främst på smak, men jag hädade och åt choklad (Plopp!) till. Blev lite saft över allt, på ett bra sätt.
    Åsså gillade jag att den var rätt svag i ABV, man trillar inte av stolen bara sådär.
    Rätt mysig, och jag tycker väl att du har rätt i betyget. 7… 7,5 sisådär.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *