Conan the Barbarian IPA

Okej, jag ska erkänna – jag köpte den här bärsen av flera anledningar, i stort sett samtliga själviska.

  1. Jag ville ha en öl.
  2. Hopmaestro hade skrivit en del om den
  3. Jag ville ta en bild tillsammans med skivorna från bandet CONAN.

Ett tag tänkte jag göra allt till ett Tips, men det föll lite. Anledningen? Ölen är inte så bra, faktiskt. Inte i min bok i alla fall. Hopmaestro skrev följande:

Brewski Barbarian IPA, IPA, 11553, Sverige, 33 cl, 37,10 kr, 6 %
Jodå, inget släpp utan Brewski som vi brukar säga nuförtiden. Och ska det vara en IPA så ska det vara ordentligt. En trevlig liten filur namnet till trots, en lätt söt tropisk monusunbris som ej är så barbarisk som man kanske tror?

…och jag får säga att det här var riktigt slätstruket. Brukar ju gilar Brewski, men det här var alldeles för sött och passivt för min smak. (Man får tycka olika!) Och då tappade jag sugen lite på att skriva ett Tips som kopplade ihop skivorna med ölen. För skivorna är verkligen inte slätstrukna – de är krossande tunga. Egentligen kanske de är mer stout än IPA, men ändå.

Båda skivorna är bra, men jag tycker nog att förra årets ”Revengeance” är den vassaste av dem. Anledningen är enkel: låtarna är snäppet starkare än på ”Blood Eagle”. Sannolikheten att jag orkar göra ett Tips på någon eller båda av de här skivorna är stor, men du kan ju se dig som varnad eller tipsad redan nu. Conan the Barbarian IPA-missmatchen till trots…

2 reaktioner på ”Conan the Barbarian IPA”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *