Dalarna vs Jämtland. Öl och musik!

Okej, det här är en sida som handlar om öl och musik. Heavy MetAle. Du fattar va? Det betyder förstås att det tarvas en del inlägg som har dessa två ingredienser i sig, och den här gången slumpar det sig så att det handlar om IPA. Och döds. Ganska lite om IPA, betydligt mer om döds egentligen, men sånt är livet. Såg de här två ölen på mitt lokala Systembolag:

Jag ska vara ärlig – jag gillar egentligen ingen av de här. Jag tycker inte att de är bra. Rätt så trista, träiga. Saknar ”bett” och är lite sådär.. gubbiga i stilen. Mer engelska än amerikanska, och för min smak blir det lite för försiktigt. Köper dem alltså inte, men jag var tvungen den här gången eftersom det fick mig att tänka på hur totalt annorlunda det faktiskt är med musiken från Dalarna och Jämtland. Där svänger det rejält, speciellt om man begränsar sig till döds och då får motsatsen till försiktigt!

Plockade ut 2 skivor från varje.

Från Jämtland hämtade jag fram AEON och deras brutala ”Path Of Fire” samt en av mina absoluta favoriter i form av IN MOURNING och ”The Weight Of Oceans” som ju är mer progressiv. Total överkörning samt lite meckigare finlir – men två bra skapelser som verkligen borde spelas flitigt.

Från Dalarna kan man ju inte bortse från Peter Tägtgren och hans HYPOCRISY, och där valde jag en liten doldis i form av ”The Arrival”, en skiva som kanske lirar ”in Flames-melodisk döds bättre än In Flames” och SCAR SYMMETRY som med ”Pitch Black Progress” från 2006 också visar var det melodiska skåpet ska stå.

Bra skivor allihop, samtliga bättre än vad ölen lovar… och egentligen blir man ju kanske mest fundersam:

Vilket landskap har den bästa kombon i Sverige? Alltså bäst öl + musik? Göteborg och Stockholm ligger förstås båda bra till då deras storlek gör att det finns ett stort urval, men… vilken skulle vinna?

5 reaktioner på ”Dalarna vs Jämtland. Öl och musik!”

  1. Eftersom den bästa ölen görs i Götet så vinner Göteborg. Musikmässigt så är det inte jättelångt långt efter i kvalitet även om det kanske inte är samma sylvassa spets som det har varit en gång i tiden.

  2. Det finns massor med bra bryggerier i och omkring Göteborg,men eftersom de också är skyldiga till”göteborgsljudet”vinner Huvudstaden automatiskt.

    1. Tyvärr så har ju inte städerna i Skåne riktigt lika mycket att komma med musikmässigt men när det gäller öl så är de före Sthlm. Så jag säger Skåne och kungliga hufvudstaden på delad andraplats efter Göteborg. 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *