Easy listening

Okej, bilden är sjukligt dålig, det ska jag erkänna, men lika dålig som bilden är – lika enkla och bra är skivorna. Dagens inlägg är helt enkelt en hyllning till den lättillgängliga musiken, den som inte kräver mackararder med varv innan den sätter sig, den som passar sig bra för att lyssna på medan du flippar en burgare på grillen eller fyller den uppblåsbara poolen. Easy listening. Och vi gör väl som vanligt? Ett nedslag per skiva? Den övre raden innehåller alltså dessa skivor:

Borealis - Fall From Grace John Norum

BOREALIS och JOHN NORUM levererar båda två melodiös hårdrock, men med helt olika smak. Där den gamle EUROPE-gitarristen håller sig till melodiös klassisk mark som låter rätt mycket som man kan vänta sig så svävar BOREALIS snarare iväg med snabbare låtar och ett mer modern sound som påminner mig lite om ett band som DREAM THEATER. Båda dessa skivor har dessutom en gång i tiden varit ”Veckans Tips” på gamla Metalbloggen, så vill du läsa mer finns det att ösa ur.

JOHN NORUM ”Optimus” här, och BOREALIS ”Fall From Grace” här. För dig som hellre lyssnar än läser ska vi inte låta dig vänta mer, utan istället ge dig lite musik via Spotify. Jag gillar båda, tycker de är riktigt olika men ändå passande som just easy listening, och skulle jag tvingas välja bara en av dem så skulle det nog faktiskt – lite oväntat för egen del – bli BOREALIS (se där, ämne til en Tvekamp…!). Det verkar dessutom i skrivande stund som om enbart den finns på Spotify, så det får funka som soundtrack för tillfället.

Sen då? Vad kommer sen?

Jo, sen kommer den här duon.

Voodoo Circle Broken Heart Syndrome "Blue Murder" - Blue Murder, 1989.

Tittar man noga så ser man att mitt exemplar av VOODOO CIRCLE ”Broken Heart Syndrome” ser helt skamfilat ut. Det är någon eller något som gnagt på det. Ett tag hade vi kaniner inne (heldumt…), och vid ett obevakat ögonblick satte de jävlarna i sig delar av den här skivans omslag. Kaninerna finns inte kvar hos oss… men skivan gör det. Klassisk skitbra hårdrock för dig som gillar WHITESNAKE. Gör man inte det behöver man inte sätta sig in i den här skivan heller, annars har man en riktig guldklimp för händerna. Den kan man läsa mer om på den här gamla Metalbloggslänken. BLUE MURDER är ju en lite äldre skiva, med John Sykes på gura. Skivan är bra, tycker jag, så pass att den också varit Veckans Tips en gång i tiden, och innehåller lite mer ”Gary Moore”-aktig hårdrock. Mer driv, helt enkelt, än när det hela mest går ut på att spela blues och ligga med tjejer. Skivan är bra, men kanske lite ojämnare än sina kompisar i det här inlägget.

Alla är dock bra, och passar fint som lättlyssnad bra hårdrock. Fyra smaker, fyra skivor, fyra fantastiska.kompisar denna dag!

 

…och precis som med de översta två så finns inte båda skivorna på Spotify i skrivande stund. Du får klara dig utan BLUE MURDER därigenom, och är du riktigt nyfiken kan du säkert YouTuba fram lite grejer.

Annars funkar det väl såhär? Två tips med easy listening som du kan spela rakt av, två du kan kolla upp vidare?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *