En bärs (och hårdrock) i solen

Lördag. Vår. Record Store Day. SM-finalerna i ishockey börjar (helvetes vad arg jag varit för de där insläppta målen i sista sekunderna de sista matcherna mot Växjö, och mitt tips med Frölunda som slutsegrare känns sannolikt och rimligt – och rättvist. Ett lag som Växjö som bara spelar destruktivt borde verkligen bara dö!)

Läge kanske att ta en bärs i solen och lyssna på lite hårdrock? Härliga bilder nedan, tycker jag!

Trolltunga 3Trolltunga 2trolltunga 1

öl i solen Pango Finn Lager

Trolltunga är en sour IPA. Det är inte min grej, kan jag säga, helt enkelt för mycket cider och för lite öl för min smak.. men jäklar vilken läcker etikett det här är! Snygg, bra text, bra allt. Bättre än själva ölen, kanske. Även om sur-öls-älskarna kanske inte håller med mig…

Pango är okej. Lite skum, jag tycker helt enkelt att det blir för mycket frukt. För mycket av allt. Det är inte som Brasse sa i Fem Myror är Fler än Fyra elefanter: det är bara goda saker i. Okej, men inte mer.

Skellefteölen är okej den med. Lite för malttung och därmed söt. Känns nästan som om den smakar lite sirap, såna öl har jag druckit i Kanada och eftersmaken påminner om det. Finn lager minns jag inte ett skit om, vilket kanske säger mer om mig än om ölen.

Egentligen ska vi kanske fråga Hopmaestro om det här, men jag kunde inte hålla mig. Erkänn att det ser härligt ut med en kall i vårsolen.

Och vad spelar vi till det då?

Den här:

Förra året fick den inte plats på Årsbästalistan (fråga mig inte varför, det kan jag inte förklara…), men det hindrar inte BLACK TRIPs ”Shadowline” är en dunderplatta. Enkel hårdrock som spunnen ur SAXON och THIN LIZZY. Lättlyssnad musik. Passande musik i solen!

1 reaktion på ”En bärs (och hårdrock) i solen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *