Ett fredagsbonustips: HAKEN ”The Mountain”

Idag är det fredag, imorgon är det Lucia och eftersom december lackar mot jul (och den där årsbästalistan som ska skruvas ihop…) så kanske det kan passa sig att plocka upp en liten favorit från förr? Bara för att vara på den säkra sidan att den inte missats, tänker jag?

I sann Rebellängelanda innehåller bilden såväl en öl som en skiva, och i det här fallet är skivan betydligt roligare än ölen. Ölen är Mountain Livin’ Pale Ale, men den är inte så himla speciell. Ganska snäll och vän. Drick den om du vill prova, men som jag ser det behöver du inte leta ihjäl dig. Skivan däremot, den ska du leta reda på. Det är brittiska HAKENs tredje giv ”The Mountain”, och det är en annorlunda och uppfriskande lyssning. Det är rock, hårdrock, pop, jazz i en enda progressiv röra, och det kan vid första anlyssningen vara en aning knepigt att sätta i sig.

Ge det mer än första anlyssningen i så fall, för det här är en skiva som belönar sina lyssnare. Musikerna framför det hela på ett storartat sätt, och allt eftersom man lär sig hänga med i alla vändningar och vridningar så ger skivan det ena fröjdefulla ögonblicket efter det andra.

Allra bäst tycker jag personligen det är i början (kanske för att det faktiskt är mest lättlyssnat utan att bli ”grunt”?), och jag rekommenderar dig att börja med just Atlas Stone och den helt magnifika Cockroach King. Det är väldigt sannolikt att den här skivan dyker upp som ett ”regelrätt” Tips på den här bloggen vad det lider, men i väntan på såväl det som att tjejen i vitt med ljus i håret ska hälsa på så får detta lilla minitips duga. Se det som en bonus. En bra sån.  Mycket nöje…!

5 reaktioner på ”Ett fredagsbonustips: HAKEN ”The Mountain””

  1. Den där ölen har jag fingrat på några gånger men aldrig köpt, lär inte bli någon ändring efter att ha läst detta. Däremot så köpte jag just The Mountain i veckan. Har inte lyssnat på den än men det verkar ju klart vara något att se fram emot.

      1. Är snart klar med första genomlyssningen och kan bara säga: jösses vilken progresa! Påminner i mina öron ibland starkt om utmärkta norska gruppen Leprous och det gör mig såklart glad. Hakens musik och musiker är av ytterst hög klass och The Mountain är verkligen en skiva som jag vill lyssna på igen. 🙂

        1. Bandets EP som släpptes tidigare i år är ännu bättre. Speciellt låten ”Crystallised” är magnifik. Förmodligen de bästa 20 minuterna musik jag hört de senaste fem åren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *