Fira Alla Hjärtans Dag med en kåt jävul?

Idag är det Alla Hjärtans Dag, och trots den braskande rubriken så ska det förstås bjudas på lite musikaliska och smakmässiga förslag. En kåt jävul syftar i det här fallet inte på något annat än den flaska du ser på bilden (komplett med tänt ljus och allt), det vill säga AleSmith Brewery och deras Horny Devil. Detta är en Belgisk Strong Pale Ale från Klaifornien, och det är en fruktig och ganska söt sak. Det som är lite speciellt är kanske att man kastat i koriander, och det ger en lite udda smak. Det är en bamseflaska med 10% alkoholhalt, så förutom att den klöser lös på 160 bagis på Systembolaget så räcker den hela kvällen.

Den smakar så pass mycket att det inte är en dryck du häller i dig á la ”kall festivalöl en varm sommardag”, och skulle du få för dig det så blir det givetvis en annorlunda kväll för dig och ditt sällskap. Blir lite som att tippa i sig en vinare på nolltid, det vill säga föga smart.

Horny Bastard 2 Horny Devil 2

Musikaliskt så gäller givetvis ballader på Valentines Day, och det ska vara kärlekstema.

Något annat funkar inte, i alla fall inte om du vill hålla dig till dagens tema.

Eder Rebellängeln bjuder därför på en av sina favoritlåtar till denna röda, lite söta och klart ekivokt döpta flaska. Det är en av de bästa kärlekslåtar jag vet, och den ligger lite undangömd på en av mina favoritsångares soloplattor. ”Into The Light” är rätt bra, men en hel del mörkare än vad man är van att höra Coverdale prestera, och kanske är det därför just Love Is Blind har lite extra tyngd i sig. På Spotify

Den är i alla fall fantastiskt fin, så varför inte hälla upp en slatt kåt jävul (vilket namn det är…) och lyssna på cockrockens förgrundsfigur nummer ett när han tar oss med på en ovanligt allvarlig resa?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *