Halvdassig start på 2015

Bilden på de skivorna som kommit i år och hamnat i min skivhylla såhär långt är lika bra som början på året = sisådär va? Dassigt, rent av. Och det beror inte på att MARDUK eller ATLAS LOSING GRIP är dåliga skivor. (Tvärtom är de riktigt bra). Det beror inte heller på att KEEP OF KALESSIN  eller MELECHESH levererar svaga insatser (recension på den förstnämnda till helgen, och den sistnämnda i nästa vecka), utan helt enkelt på att inflödet av ny musik varit… skralt. Visst finns det fler skivor som är intressanta, och som jag antingen väntar på leverans av, eller har fått som promo och ännu inte inhandlat i fysiskt format (ENSLAVED, NECROWRETCH, COLOSSUS…), men ändå.

Jag brukar handla rätt mycket skivor varje år, och såhär ser räknaren ut så här långt:

Skivor mars

13 stycken. Av dem är det alltså 4 som är från i år, medan resten är köp av skivor som jag missat tidigare eller för att täppa hål i skivhyllan (bland annat de här fyra fantastiska skivorna från 2014). Vi har ju ändå passerat både januari och februari nu, en sjättedel av året. Det brukar vara fler streck på den där lappen som sitter på insidan av köksluckan hemma…

Och jag vet inte jag. Känns lite sådär med starten på 2015. Mest tycker jag att jag har jobbat som ett skållat troll. Varje kväll, nästan, och i ett furiöst tempo varje dag. Kanske har det också att göra med det knappa inflödet av skivor, det ligger faktiskt en hög med magasin som jag inte hunnit läsa igenom hemmavid. Close-Up och Sweden Rock. Där döljer sig säkert en massa hemliga toppenalster, men eftersom den här arbetsbördan ser ut att fortsätta fram till påsk ungefär så tänkte jag fråga…

Vad har jag missat så här långt? Vilka skivor, från 2015, är de essentiella?

För att råda bot på den halvdassiga starten av 2015 så tänkte jag dock göra två andra saker (i väntan på att era kommentarer med guldskivor jag behöver rasar in). Det ena är att bjuda på en bild på mina barn utklädda till superhjältarna Lejserman och Superkakan (anledning till den bilden är enkel, det gör mig på bra humör och kanske hjälper upp den lite sega starten på året), och den andra är att bjuda på ett uppiggande soundtrack så här i mars. Hey ho!

Superhjältar

1 reaktion på ”Halvdassig start på 2015”

  1. Håller med till 100%. Har köpt väldigt få skivor hittills och bara 4 från i år (om jag räknat rätt). Väldigt lite intressant som släppts och inte så jättemycket att se fram emot heller. Trist…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *