Intervju med Ida Evileye, CRUCIFIED BARBARA

Hej där, Ida Evileye och CRUCIFIED BARBARA, och välkommen till andra sidan festivalsommaren. Är ni nöjda med sommarspelningarna, och var det något som stack extra mycket?

-Jag kommer minnas giget på Getaway för resten av mitt liv! Jag hade bestämt sedan länge att Tobbe (Junkstars) skulle ta basen på den spelningen men att jag skulle hänga med och kolla om jag orkade. Vilket jag till min glädje gjorde!

Att få se vårt band spela från publikens håll var helt unikt. Jag var stolt, nervös, spänd, glad, förväntansfull, rädd för att nåt skulle gå fel med tekniken på scen samt liiiiite avis! CB gjorde en grym spelning och jag fick det ultimata beviset på att vi är ett riktigt bra liveband. Det har jag misstänkt länge men nu fick jag det bekräftat!

Kvällen avslutades med att jag även fick se min kille Oscar spela (Deathstars) så det var minst sagt en magisk dag!
Crucified Barbara band 1
Från Getaway Rock – bild från www.festivalfoto.se
Det senaste året har ju varit extremt hektiskt för er – skivan ”In The Red”, klubbturné, festivalturné, lanserat den egna ölen med Heavy MetAle, ditt egna  kommande föräldraskap är bara några exempel – så frågan är… vad tänker ni göra härnäst?

-Nu närmast ska vi vila lite och samla krafter till nästa år. Förutom 2 gig i Trondheim och på Rock At Sea (båten) i Okt och Nov. Vi har redan en del festivaler på gång nästa somnar och jag för min del känner att det börjar klia i basfingrarna och är sugen på att börja komponera nytt relativt snart!

Du klev ju av här på slutet, och ni har haft Tobbe ”Bronxen” som vikarie på ett knippe spelningar. Hur har det funkat? Är det svårt att få in en vikarie i ett så tajt och sammansvetsat band och kompisgäng?

-Det är svårt att hitta någon som är bra på att lira och passar in i gänget, båda delarna är lika viktigt, och Tobbe passade perfekt på alla plan, supercool på scenen, grym basist och skön person. Det var ju också ett under att han kunde vara ledig från Junkstarsgig just då vi hade spelningar, så det blev ju hur bra som helst.

Vi är såklart stolta över Crucified Barbara Hard Hitting Red Ale, men nyfikna på era tankar. Berätta – är ni nöjda? Vilka reaktioner har ni fått på ölsläppet?

-Vi är såklart väldigt nöjda med vår öl, konstigt vore det annars! Vi har alltid gått vår egen väg och vägrat styras av pampar med pengar, så resonerar vi kring allt vi sätter vårt namn på, även vår egen öl!
Vi hade en klar idé om vilken typ av öl vi ville göra och varför vilket nog gjorde saken betydligt enklare då vi hade en färdig vision redan innan. Sen lämnade vi över bryggandet och knåpandet av recept till Heavy Metale vilket var en lyckoträff!

Du, mitt i allt.. hinner ni lyssna på andras musik någonting – och vad snurrar i så fall hos Crucified Barbara nu för tiden?

-Jag har lyssnat mycket på dokumentärer och radioprogram på senaste så musiklyssnandet har tyvärr blivit lidande av det. Med det sagt så måste jag passa på att tipsa om P1 och P3s dokumentärer, speciellt dom som handlar om mordgåtor. Det är väldigt spännande tycker jag!

Det låter det. Tack – och skål. Let’s go In The Red!

Crucified Barbara band 2

…som lök på laxen så kör vi de 3 snabba med Ida också!

1) Vad har du/bandet för dig/er för tillfället?
Just nu har vi precis avslutat en fullspäckad festivalsommar med gig in i det sista. Jag väntar med spänning på en ny familjemedlem och  försöker vila så mycket som möjligt. Något jag vanligtvis är ganska dålig på så jag tränar extra mycket på det!:) Samtidigt som det redan börjat dyka in bokningsförfrågningar för sommaren 2016 vilket känns svinkul! På den här sidan året så har vi två gig kvar; Trondheim Metalfest den 2a okt och Rock At Sea den 20e Okt!
2) Vilken är er favoritdryck just nu?
Jag personligen har ju fått hitta nya alkoholfria alternativ. Bland annat så har jag gjort egen ingefärsdryck med mixad ingefära, råsocker, citron apelsin och bubbelvatten, sinnessjukt gott!:) Tack vare soda streamern som jag fick i födelsedagspresent av bästa bandmedlemmarna så har det gått å göra många goda läskande drycker!:) Jag ser dock fram emot att kunna njuta av en ett riktigt god Stout eller Porter i vinter!:)

3) Vad lyssnas det på?
Det lyssnas mycket på doom och stoner just nu. Senast idag var det Kyuss till morgonkaffet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *