Last Action Hero. Vilket Soundtrack!

Tiden går ju – som kanske är bekant – helt vansinnigt fort. Tydligast kanske på hur barnen växer och utvecklas, och en av de saker som hänt under det gångna halvåret eller så är att min äldsta son tagit klivet in i en värld av engelska, så pass att vi tillsammans har kunnat se ett antal filmer med svensk text. Filmer som lämpar sig för en 11-åring, och efter att ha börjat med alla superhjältefilmerna (…jo, det finns ett par numera!) så letar man sig ju vidare. Och för egen del har det ju varit en walk down nostalgia lane, med klassiker som Indiana Jones, Karate Kid, Jim Carrey-filmerna med mera. En av kvällarna ramlade vi in på den här.

Jag hade glömt hur jävla bra musik den här filmen bjuder på!

Filmen i sig är helt okej, totalt överdriven action som driver med allt och nog får räknas som komedi. Allt ska tas med en klackspark, och jag tror väl att jag tyckte filmen var bättre än vad grabben gjorde – vi kan säga att stunt och trix inte direkt har åldrats med värdighet om man nu har just de senare Marvelfilmerna som måttstock – men det spelar mindre roll.

Musiken.

Ååååhhhhh!! Musiken!

Jag hade glömt hur bra MEGADETH kan vara om de vill (och ändå är väl Angry Again inte deras vassaste låt direkt…), och hur coolt är det inte att ha en signaturmelodi skriven av AC/DC?Soundtracket strösslas med pärlor från ALICE IN CHAINS, QUEENSRYCHE, ANTHRAX, TESLA, DEF LEPPARD, mera ALICE IN CHAINS… Så sjukt smart, att hålla ihop en hel genre sådär. Kanske bästa filmmusiken någonsin?

1 reaktion på ”Last Action Hero. Vilket Soundtrack!”

  1. Ett bra soundtrack. Man kan skippa över Tesla och Def Leppard. Alice in chains låtarna är guld. 🙂

    P

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *