Låtar som heter samma sak: Lawmaker

Sommar, sol, Rebellängeln på semester. (Grekland just nu, actually, så du kan också läsa det här gamla svamlet om du är ute efter musik kan jag tycka..) Då ska vi passa på att köra lite intensivt med det här ett par dagar i streck, alltså att spela två låtar som heter samma sak och som kan ge en liten tillbakablick till vintern och hösten. Och då startar vi så här, med låten Lawmaker.

Det är en titel som låter sjukt fräsig på engelska såklart, men som på svenska blir rätt.. ja.. tunn. Han som skriver lagen. En byråkrat, typ. Nördigt så det förslår, och i ingen av dessa låtar är det känslan som förmedlas – istället är det en skarprättare som förmedlas. En form av handlingskraftig superhjälte kommer för dig om du ser i bilder, och även om vi ofta kör samma titel och helt olika typer av musik i dem här inläggskategorin så håller vi oss hyffsat till samma sak denna gång: heavy metal.

Först ut tar vi den finska modellen, där ANGEL SWORD tar till orda på sin platta ”Rebels Beyond The Pale”. Det är friskus-heavy metal, kanske inte så välproducerad men med så mycket hjärta att det är svårt/omöjligt att värja sig. Skivan i sig har varit Rebellängeln Tipsar under vintern, och har du missat den ska du verkligen ge det en chans, för det är livsbejakande heavy metal, även om nog just denna låt faktiskt inte är deras starkaste om man ska erkänna.

BLACK SABBATH behöver ingen närmare presentation egentligen, alla vet vilka de är. Fast med Tony Martin på sång är de ett annat band, och ”Headless Cross” samt ”TYR” är två fantastiska skivor (visst, Tony sjöng på fler skivor och är generellt underskattad – men dessa två är de viktiga eposen) som man måste ha i samlingen. Vilket jag väldigt länge inte hade när det gäller ”TYR” där denna låt är hämtad från. Jag hade en bränd kopia med handritat omslag – inte för att jag ville… utan för att man inte kunde köpa den riktiga versionen. Galet. Till slut redda det sig, så nu är undertecknad den lyckliga ägaren av ett riktigt exemplar. Det är antagligen också anledningen till att det inte är en Spotifylänk nedan… rättighetskrångel. Tur vi skiter i sånt på den här siten och hoppas att lagstiftarna hittar sina sätt att lösa sånt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *