Rebellängeln Tipsar: ANGEL SWORD ”Rebels Beyond The Pale”

En del skivor fläskar på utav bara helvete. Episkt, storslaget, maffigt – extra allt. Dränker låtarna i en massa trix. Det kan vara mysigt såklart, men ibland kan jag tycka att det liksom inte går att urskilja om det egentligen är bra låtar eller bara… maffigt. Den här skivan är raka motsatsen, och låter lite som omslaget ser ut.
Hemmasnickrad.
Det är avskalad klassisk melodisk hårdrock som spontant påminner om exempelvis HIGH SPIRITS, men ANGEL SWORD är från Finland och därmed inte direkt glättiga. Det är snarare… en karg version av Professor Blacks skapelse. Mest tuggmotstånd och det som kan behöva en aning tillvänjning är väl sången av Jerry Razors. Den är rätt raspig, men jag gillar det. Det passar – ungefär som bandets artistnamn. Det är lika delar humor och blodigt heavy metal-allvar: Eviltaker på bas, St. Peter på trummor och Lightning Mike på gitarr.
”Rebels Beyond The Pale” är Helsingforsgängets fullängdsdebut efter ett par EP’s, och för undetrecknads del var det en trogen tipsare inom genren som kom pushade plattan: Jarno på Metal Inquizition och A Fair Judgement. En snubbe med smak för just den här typen av musik, så när han talar lyssnar man. Och så klart har han rätt även denna gång.
Det här är en skiva som sträckspelas så fort den bara får chansen att rulla.
Nio låtar, 33 minuter och bara hits! 
Från inledande Devastator och via favoriterna Lords Of Thunder, Midnight Survivor (nog min favvo av alla låtar) och Lightning Runners till avslutningen med Sign Of The Raven och Witches Never Die så gungar och svänger det här hela vägen. De här låtarna sätter sig direkt, och man har dem ekande i huvudet långt efter att skivan tagit slut.
Som sig bör med en skiva i den här genren som träffar rätt.
Dessutom är det ju material så det räcker och blir över för en bloggare som är lite sugen på att skriva inlägg vid namn ”Låtar som heter samma sak”… Break Your Chains (hej TALISMAN!) och Lawmaker (BLACK SABBATH!)…
Kort sagt. Det finns nog anledning att återkomma till den här skivan, men vänta inte på det. Njut redan idag!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: ANGEL SWORD ”Rebels Beyond The Pale””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *