Rebellängeln Tipsar: HIGH SPIRITS ”S/t” och ”Another Night”

Det händer lite då och då, även om det faktiskt var länge sen nu.Att det blir två skivor som blir Tipset, samtidigt.Som avslutning på året 2014 ska vi ha en sådan omgång, och det är faktiskt första gången i år överhuvudtaget.
Det är dessutom inte speciellt vanligt att en och samma grupp får två skivor under luppen på samma gång, och utan att kika i mina egna arkiv kan jag spontant bara komma på IOMMI och IN MOURNING som tidigare lyckats med den bedriften.
Som sällskap får man nu jänkarna HIGH SPIRITS som framförallt kniper platsen med sin andra skiva ”Another Night”, en platta som jag sedan jag fick upp ögonen för den har spelat nästan sönder och samman.
Detta är enkel melodisk hårdrock av så hög kvalitet att det är rent av löjligt, där allt sitter lika bra som den första kalla ölen en fredag efter hårt arbete.
Det är musik där riff – melodi – sång – spelglädje samverkar på ett sådant sätt att det är stört omöjligt att inte få ett lyckoflin i ansiktet när man spelar den.
Chicagoherrarna Chris Black (frontman, huvudfigur och även stark man bakom DAWNBRINGER), Bob Scott (bas), Ian Sugierski (trummor samt Scott Hoffman och Mike Bushur (gitarr) hamrar ut spår som Another Night In the City, Do You Remember, Demons At The Door, Where Did I Go Wrong och… ja… samtliga 9 låtar på plattan på ett sätt som övertygar från första stund till sista.
Det är musik som gjord för denna årstid, som gjord för att skänka bra humör och höja livsandarna.
Till detta får man smyga med den första utgåvan, som väl egentligen är en samlingdemolåtar.

Där ”Another Night” släpptes 2011 så gavs denna självbetitlade samling ut samma år som bandet bildades, dvs 2009.

Det är råare ljudbild och mer hjärta och stake i de här låtarna än på den lite polerade efterföljaren, men samma vansinnigt höga kvalitet på låtsnickeriet, och samma oförfalskade spelglädje.
Fan, HIGH SPIRITS skulle väl nästan ha kunnat blir de första i bloggens historia att göra en trippel eftersom bandets tredje skiva ”You Are Here” släpptes av High Roller Records i år, men någon måtta får det minsann finnas (dessutom var jag rätt besviken på den..)
 
På denna synnerligen enkelt utsmyckade självbetitlade debut får man istället spår som Torture, Night After Night, Wings Of Fire/Don’t Look Down och avslutande episkt tjusiga High Spirits, som med stämsång sätter punkt för skivan.
Det är också, tycker jag, väldigt passande för att avsluta såväl detta Tipset som hela höstsäsongen 2014.
Med ett brett leende på läpparna, spelglädje och en längtan efter mer…

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: HIGH SPIRITS ”S/t” och ”Another Night””

    1. Chief Rebel Angel

      ….synd bara att årets uppföljare ”You Are Here” är så svag. Eller om det var mina förväntningar som var för högt ställda. Besviken blev jag i alla fall..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *